Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Η Ένωσις Ανδρίων για τα αιολικά πάρκα

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΔΡΙΩΝ

To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ανδρίων συνήλθε εκτάκτως την 14/2/2021, προκειμένου να αποφασίσει επί του θέματος αδειοδοτήσεων και εργασιών εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων στην Άνδρο.

Δεδομένης της έλλειψης ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου προστασίας της φυσιογνωμίας και του φυσικού περιβάλλοντος, των μνημείων της Άνδρου  όπως, αρχαιολογικοί χώροι, μονοπάτια, μαντρότοιχοι, μοναστήρια, Πύργοι κ.λ.π. και  λαμβάνοντας υπ΄όψιν την εύλογη ανησυχία και τις βάσιμες αντιρρήσεις των Ανδρίων, καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθησία και ευθύνη όλων των φορέων της νήσου μας, η Ένωση Ανδρίων οφείλει να τοποθετηθεί θεσμικώς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του οικοσυστήματος της Άνδρου.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ανδρίων αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος και αιτείται από την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να ανασταλούν οι αδειοδοτήσεις και οι εργασίες εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων στην Άνδρο, μέχρι την σύνταξη ενός Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου Χωροθέτησης, κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις και να αυξηθούν τα οφέλη εγκατάστασης και λειτουργίας αυτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο Πρόεδρος       Η Γενική Γραμματέας

   Μιχαήλ Καψαμπέλης     Όλγα-Ειρήνη Παπαευαγγέλου


Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Ποιοι είναι;

    Επειδή σε άρθρο αθηναϊκής εφημερίδας αναφέρει ο εκπρόσωπος των επενδυτών ότι σύλλογοι του Κορθίου είναι υπέρ της εγκατάστασης αιολικών πάρκων, θα είχαν την ευθιξια οι σύλλογοι αυτοί να ξεκαθαρίσουν την θέση τους;

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!