Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Η Επέτειος του «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες»

ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ

Άρθρο του Πολιτευτή Κυκλάδων κ. Γιώργου Βακόνδιου

Οι ειδικοί της ανθρώπινης ψυχολογίας έχουν αποφανθεί ότι η δύναμη της εξουσίας αντανακλά θετικά στην ερωτική διάθεση.

Η υλοποίηση πολιτικών πράξεων στο υψηλότερο επίπεδο εξουσίας, όπως στην περίπτωση του Γιάννη Βαρουφάκη, προφανώς και είχε μια τέτοια επίδραση με αποτέλεσμα να νιώθει την ανάγκη να μοιρασθεί το «κατόρθωμά» του με την ερωτική του σύντροφο.

Πέρα όμως από την ψυχοσύνθεση του ζεύγους Βαρουφάκη η άσκηση εξουσίας υπόκειται πάντα σε μια πολιτική διαδικασία, η οποία δεν είναι άλλη από τον απολογισμό.

Η διαδικασία του απολογισμού συνίσταται στην αποτύπωση των θετικών ή αρνητικών επιπτώσεων μιας απόφασης, μιας πράξης ή μιας δράσης, καθώς και ο οικονομικός προσδιορισμός αυτών. Εν ολίγοις μιλάμε για τον λογαριασμό.

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο η ανεκδιήγητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διεξήγαγε ένα αντισυνταγματικό και παραπλανητικό δημοψήφισμα, αποτέλεσμα του οποίου ήταν, ο Γιάννης Βαρουφάκης να έχει την χαρά να ανακοινώσει στη σύντροφό του ότι έκλεισε τις τράπεζες.

Ο λογαριασμός είναι γνωστός. Μας τον ανακοίνωσε πρόσφατα ο καθ’ όλα αρμόδιος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αυτός που πληρώνει μας είπε ότι οι τυχοδιωκτισμοί Βαρουφάκη και η θρυλική δεκαεπτάωρη διαπραγμάτευση Τσίπρα μας κόστισαν 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τζάμπα πράγμα. Δέκα χιλιάρικα ευρώπουλα για κάθε Έλληνα ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι το κόστος της υπερήφανης διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γι’ αυτό η χώρα θα βρεθεί αν όλα πάνε καλά στο τέλος του 2017 εκεί που βρισκόταν το 2014.

Γι’ αυτό φουντώνει η ανεργία, αυξάνεται ο (καταργημένος) ΕΝΦΙΑ κατά 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, γι’ αυτό από μεθαύριο περικόπτεται το ΕΚΑΣ, γι’ αυτό από αύριο αυξάνονται οι εισφορές και περικόπτονται μισθοί και συντάξεις (βλέπε μείωση αφορολόγητου), γι’ αυτό ανακαλύπτουμε νέους φόρους όπως στην κινητή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση, τον καφέ, την μπύρα, το κρασί και ότι άλλο φανταστείτε.

Γι’ αυτό αυξάνεται ο ΦΠΑ κατά 11% σχεδόν σε όλα τα είδη βασικής ανάγκης και βεβαίως απαξιώνεται κάθε έννοια νησιωτικότητας με την κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά.

Γι’ αυτό το σύνολο της Ελληνικής κρατικής περιουσίας δεσμεύεται για τα επόμενα 99 χρόνια.

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά πιθανολογώ ότι ελάχιστα σημερινά βρέφη έχουν την πιθανότητα να δουν την κρατική περιουσία της Ελλάδας υπό τον έλεγχο της Ελληνικής κυβέρνησης.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά.

Στην πρώτη επέτειο του κλεισίματος των τραπεζών η απερίγραπτη αυτή κυβέρνηση για να ολοκληρώσει την καταστροφική της μανία προωθεί ένα εκλογικό νόμο ώστε να καταδικάσει την Ελλάδα σε ακυβερνησία και να την οδηγήσει στους δρόμους του φίλου της του Μαδούρο.

Διότι σημασία για την κυβέρνηση έχει να διασωθεί ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Φίλης, ο Καρανίκας και το σύνολο των αγράμματων και ανεπάγγελτων καταληψιών της εξουσίας.

Ένα πράγμα μόνο μας σώζει.

Να βρεθεί κάποιος που θα μπορέσει να πει «Αγάπη μου τους έστειλα στο σπίτι τους».

Και αυτός που θα το πει αυτό δεν μπορεί να είναι άλλος από τον ελληνικό λαό.

Γιώργος Βακόνδιος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!