Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Η γαστρονομία από τα πιο ελκυστικά στοιχεία για τουρίστες

estiatorio-744x502

Σημαντική η προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα από τον πολιτισμό, παρόλο που δεν λειτουργούν σωστά οι δομές προώθησης του. Από τα πιο ελκυστικά στοιχεία της χώρας για τους τουρίστες; Η γαστρονομία.

Αλλά φυσικά τα πρωτεία ανήκουν στον αρχαιολογικό τουρισμό. Ποιος βοηθά την ελληνική εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα; Πάντως η ανάμιξη της Αμάλ Κλούνεϊ δεν βοήθησε ιδιαίτερα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα παραπάνω συμπεράσματα κι άλλα πολλά, προκύπτουν από την πανελλαδική στατιστική έρευνα «Σφυγμός Πολιτισμού», που διεξάγεται από εταιρεία στατιστικών ερευνών για την καταγραφή της πολιτιστικής συμπεριφοράς του ευρύτερου κοινού, επιχειρήσεων-μελών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά (άμεσα ή έμμεσα) με πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η έρευνα πρόκειται να παρουσιαστεί αναλυτικά σε συνέδριο τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, που συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τις «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού».

Διακεκριμένοι ομιλητές πολιτιστικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και φορέων, θα συζητήσουν στο πλαίσιο του συνεδρίου θέματα πολιτιστικής διπλωματίας, αυτοχρηματοδοτούμενου πολιτισμού και νέες τεχνολογίες, τον ρόλο του πολιτισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις προτάσεις των ανθρώπων του πολιτισμού για τον σχεδιασμό και τη στρατηγική στον τομέα του πολιτισμού.

Το 1ο Συμπόσιο Αθήνα Πολιτισμού, όπως είναι ο τίτλος του, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ (Werner Hoyer).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Αλίκη-CityLink. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Το η Εγγραφή Επιθυμητή ΣΤΗΝ Διεύθυνση www.amcham.gr

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!