Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

unnamed

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση!

Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» προετοιμάζεται για να σας ταξιδέψει στην Ελλάδα και το 2017 μέσω της γαστρονομίας, του τουρισμού & του πολιτισμού.

18 – 21 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Το ταξίδι στην Ελλάδα… συνεχίζεται!

Μία ακόμη Περιφέρεια θα δώσει το παρόν στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση απο τις 18 έως 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με τη γαστρονομία της, τον πολιτισμό & τον τουρισμό της!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι μαζί μας έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”  για να υλοποιήσει τον στρατηγικό της στόχο που είναι η εδραίωσή της στη συνείδηση των επισκεπτών της, Ελλήνων και ξένων, ως ιδιαίτερος γαστρονομικός προορισμός που θα αναβαθμίσει την ταξιδιωτική τους εμπειρία και θα αποτελέσει πόλο έλξης για την προσέλκυση νέων επισκεπτών.

Βασική επιδίωξη της κατάκτησης του τίτλου είναι η αποτελεσματική διασύνδεση των δύο βασικών αξόνων ανάπτυξης των νησιών του τουρισμού τους και του πρωτογενή τους τομέα έτσι ώστε να αλληλοϋποστηριχτούν με στόχο την ευημερία των νησιωτών και και την παροχή κινήτρων στους ντόπιους να παραμείνουν στην πατρίδα τους.

 

 
Η Περιφέρεια με τα 50 κατοικημένα νησιά στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων που η μοναδικότητα και η ποικιλομορφία τους λόγω των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων κάθε νησιού τα καθιστά ξεχωριστά τόσο σε γεύση και ποιότητα όσο και σε διατροφική αξία. Έτσι προάγεται η αύξηση των πιστοποιημένων προϊόντων και η χρήση τους σε όλη την τουριστική αλυσίδα. Για τους λόγους αυτούς προχώρησε στη σύσταση δύο νέων Τμημάτων Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων στις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου στις αρμοδιότητες των οποίων είναι η υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής και ανάδειξης της παραδοσιακής γαστρονομίας του κάθε νησιού.
 
Στα πλαίσια της προσπάθειας για την ενίσχυση των παραγωγών του πρωτογενή τομέα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει συμμετάσχει και εξακολουθεί να λαμβάνει μέρος σε πλήθος Εκθέσεων Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την κατάκτηση διεθνών διακρίσεων θέλει να στηρίξει την τοπική παραγωγή και την τοπική οικονομία των νησιών δημιουργώντας νέες συνεργασίες επεκτείνοντας το δίκτυο πώλησης των τοπικών προϊόντων εκμεταλλευόμενη κάθε δυνατότητα προβολής και ανάδειξής τους.
Καλούμε όλους να επισκεφθούν τα νησιά μας και να δοκιμάσουν τα προϊόντα και τις συνταγές στον τόπο προέλευσής τους ζώντας έτσι μια πρωτόγνωρη γευστικά ταξιδιωτική εμπειρία!

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!