Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Η υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και οι τρόποι κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, αντικείμενο συνεργασίας του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με τον βουλευτή Ν. Σαντορινιό

Hatzimarkos_Santorinios

Ιεραρχήθηκαν τα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας που ο βουλευτής ανέλαβε να προωθήσει στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα

Η εξέταση όλων των θεμάτων που συνιστούν το χρηματοδοτικό περιβάλλον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ήταν το αντικείμενο συνεργασίας του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου  με τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, σήμερα το μεσημέρι, στην Περιφέρεια.

Με γνωστό το πρόβλημα υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μετά την πρωτοβουλία του κ. Σαντορινιού για συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης,  αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλέξη  Χαρίτση, στην οποία ο υφυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για το χρηματοδοτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί η Περιφέρεια, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες της, στο επίκεντρο της σημερινής συνεργασίας βρέθηκε η αξιολόγηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων και ιεραρχήθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, με στόχο την βελτίωση του υφισταμένου χρηματοδοτικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ως πρώτης προτεραιότητας ζητήματα ιεραρχήθηκαν τα ακόλουθα:

  1. Η αναβίωση του Ειδικού Προγράμματος για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου
  2. Οι εκχωρήσεις στην ΠΝΑΙ πόρων από τα Τομεακά Προγράμματα των Υπουργείων, προκειμένου να αυξηθούν  τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας.
  3. Η τροποποίηση του κανόνα 1 προς 1 μεταξύ ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, στις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα παραπάνω ζητήματα, που ιεραρχούνται ως πρώτης προτεραιότητας, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό και να ομαλοποιηθεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των νησιών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου,  κ. Νεκτάριος Σαντορινιός,  ανέλαβε να προωθήσει προς υλοποίηση στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!