Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Η κ. Δέσποινα Τούντα συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τον Έπαρχο Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη για την σημαντική πρωτοβουλία του για το θέμα της αποκατάστασης ζημιών και την χρηματοδότηση για την μελέτη διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου.

1970458_1388271038117079_843517967_n

«Αποκατάσταση ζημιών και χρηματοδότηση για την μελέτη διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου»

Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να συγχαρώ τον Έπαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία του να εξασφαλίσει από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την απαραίτητη χρηματοδότηση για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στην παραλία Μπατσίου καθώς και για την μελέτη αντιμετώπισης του φαινομένου της διάβρωσης αυτής.  Συγχαίρω επίσης τον Έπαρχο Άνδρου, διότι με την εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου κατέστησε σαφές ότι το πρόβλημα της διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά με την εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης προκειμένου να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον. Το αποτέλεσμα της εισήγησής του ήταν η έγκριση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του ποσού των 100.000 € που θα δοθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης στον Δήμο Άνδρου. Από το ανωτέρω ποσό, 63.000 € θα δοθούν για την αποκατάσταση των ζημιών (παραλιακός δρόμος, τοιχείο κ.λ.π) και 37.000 € θα δοθούν ως προκαταβολή για την μελέτη της διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ενημερώσω ότι, μετά από επαφή μου με τον καθηγητή γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος ως γνωστόν, έχει υποβάλει επίσημη πρόταση στον Δήμο Άνδρου από τον Μάρτιο του 2014 για τη διεξαγωγή ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «έρευνα επί των συνθηκών διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου-προτάσεις αντιμετώπισης» και σύνταξη τευχών δημοπράτησης, μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του για μείωση του αρχικού ποσού της προτεινόμενης μελέτης κατά 10.000 €, συμμεριζόμενος την αναγκαιότητα λύσης του φαινομένου της συνεχιζόμενης διάβρωσης που υφίσταται η παραλία Μπατσίου. Την νέα πρότασή του θα καταθέσει στον Δήμο Άνδρου σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η ανάθεση της ως άνω μελέτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατόπιν των ανωτέρω δεδομένων (εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 37.000 € ως προκαταβολή για την μελέτη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μείωση του αρχικού προϋπολογισμού της πρότασης του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά 10.000 €), αν η πολιτική βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου είναι η αξιοποίηση της πρότασης του Πανεπιστημίου Αθηνών, επαφίεται πλέον στον Δήμο Άνδρου να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την ανάθεση της μελέτης που θα ερευνήσει το φαινόμενο της διάβρωσης της παραλίας Μπατσίου και θα προτείνει τα απαραίτητα έργα για την ριζική αντιμετώπισή του.

    Με τιμή

                                      Δέσποινα Τούντα

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!