Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Οι Κυκλάδες στο Γκάζι! Το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμμετέχει στο φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις 2016»

ep

Στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και την ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμμετέχει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο φεστιβάλ γεύσεων που διοργανώνει το Αθηνόραμα «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ 2016» στις 10-11-12 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραγωγούς από τις Κυκλάδες και να δοκιμάσουν τα μοναδικά προϊόντα τους.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου θα λάβουν χώρα δύο παράλληλες εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων:

12:00 – 13:30 Ελάτε να μιλήσουμε περί…άνεμου και αρμύρας!

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το δίκτυο Aegean Cuisine θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας», μια καινούρια έκδοση την οποία συνυπογράφουν οι δημοσιογράφοι Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες θα εντάσσονται παλαιά και νέα εστιατόρια-μέλη. Τέλος, θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine και θα παρουσιαστεί το νέο σήμα.

15:00 – 17:00 Ελάτε να γευθείτε…Κυκλάδες!

Οι εικόνες του βιβλίου «Του άνεμου και της αρμύρας» θα ζωντανέψουν μέσα από τις κατσαρόλες των σεφ του δικτύου Aegean Cuisine, οι οποίοι θα μαγειρέψουν live για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν για να ετοιμάσουν παραδοσιακές κυκλαδίτικες συνταγές, ο Βασίλης Παπικινός από το εστιατόριο Αλευρόμυλος στη Μήλο, ο Δημήτρης Γιγίνης από το εστιατόριο Sea Satin Nino στην Άνδρο, ο Δημήτρης Πλυτάς από το εστιατόριο Περί Τίνος στη Σύρο και ο Στέφανος Στεφανίδης από το εστιατόριο Μεταλλείο στη Σέριφο.

Σας περιμένουμε από κοντά για ένα αξέχαστο ταξίδι στη γαστρονομική κουλτούρα των Κυκλάδων!

Για περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο AegeanCuisine: http://www.aegeancuisine.gr/ / Facebook page: Aegean Cuisine Cyclades

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ»: http://www.elladagiortigefseis.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!