Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Η λύση είναι ξεκάθαρα προσωπική μας υπόθεση

Από την Δευτέρα ξεκινά η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Σιγά σιγά τείνουμε να επιστρέψουμε στη κανονικότητά μας.

Αυτό είναι κάτι, που το περίμεναν σχεδόν όλοι. Είναι όμως παράλληλα και μια μεγάλη αγωνία για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και στο εξής. Υπάρχει μεγάλος φόβος και πολλές πιθανότητες η άρση αυτή των μέτρων, να επιφέρει στη συνείδηση κάποιων, μεγάλη χαλαρότητα.

Αντιλαμβάνεται έτσι ο καθένας μας πόσο μεγάλο θα είναι το πρόβλημα και ποιές οι επιπτώσεις από μια νέα έξαρση της νόσου. Μη ξεχνάμε ότι αυτά που πετύχαμε, τα πετύχαμε γιατί η κυβέρνηση έφερε πολύ γρήγορα κανόνες και μέτρα. Έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα ανάλογα με τα άλλα κράτη.

Συμμορφωθήκαμε στη πλειοψηφία μας και έτσι φτάσαμε πολύ γρήγορα να σκεφτόμαστε την σταδιακή επάνοδο στη κανονικότητά μας. Η οικονομία μας έχει ήδη πληγεί, η ανεργία θα αυξηθεί και ο βασικός μοχλός της οικονομίας μας που είναι ο τουρισμός, θα σημειώσει μεγάλη κάθοδο.

ΟΜΩΣ μη ξεχνάμε ότι η επιστροφή στις συνήθειές μας εξαρτάται μόνο από εμάς. Εάν χαλαρώσουμε θα γυρίσουμε στο ΜΗΔΕΝ και μάλιστα με τραγική εξέλιξη. Συνεπώς συνεχίζουμε να προσέχουμε. Σε κλειστούς χώρους φοράμε μάσκα. Καλύτερα να αποφεύγουμε συναθροίσεις και μάλιστα με άτομα που ήρθαν πρόσφατα από άλλα μέρη. Είτε 10, είτε 5 άτομα συνευρεθούν ο κίνδυνος δεν αλλάζει, αν εμεις οι ίδιοι δεν προσέχουμε.

Χρήση μάσκας, καλή ατομική υγιεινή, γάντια όπου χρειάζεται, αποφυγή συναθροίσεων, διατήρηση αποστάσεων, εφαρμογή του αυτοπεριορισμού αν μεταβαίνουμε εκτός νησιού και επιστρέφουμε και σε κάθε περίπτωση να αντιμετωπίζουμε ( δυστυχώς) τον πλησίον μας ως δυνητικό φορέα.

Να θυμόμαστε ότι αν κάτι πάει στραβά θα επιστρέψουμε με χειρότερους όρους στους περιορισμούς και δυστυχώς με μεγαλύτερες συνέπειες. Είναι στο χέρι μας να δώσουμε τέλος σε αυτό τον εφιάλτη και μοναδικός τρόπος είναι η τήρηση των μέτρων.

Καλό ξεκίνημα λοιπόν από Δευτέρα για την επιστροφή στην κανονικότητά μας και να θυμόμαστε ότι αυτό θα έχει αισιόδοξο τέλος αν εμείς οι ίδιοι σεβαστούμε το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία.

Με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, με σεβασμό στην υγεία όλων και αναλογιζόμενοι ότι είναι στο χέρι μας η αποτροπή απαισιόδοξων εξελίξεων, είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητά μας.

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

Ορθοπαιδικός Ιατρός

Κέντρο Υγείας Άνδρου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!