Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Η μεγάλη ανατροπή στη μάχη των εκλογών για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ab2a751bcd1f63969f542cb0605d60d1

Έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό της “Ροδιακής” • Προηγείται ο Μαν. Γλυνός του Γ. Χατζημάρκου, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 17,2%

Η μεγάλη ανατροπή φαίνεται πλέον να έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά τη μάχη για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, που έγινε για λογαριασμό της “Ροδιακής”  ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μαν. Γλυνός, κατάφερε να πάρει κεφάλι κατά 0,7% του νυν περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα ποιον θα ψηφίσετε, οι συμμετέχοντες στην έρευνα δίνουν τις εξής απαντήσεις:
– Μανώλης Γλυνός    33,6%
– Γιώργος Χατζημάρκος    32,9%
– Γιάννης Ντουνιαδάκης    3,1%
– Νίκος Αττιτής    3%
– Χαράλαμπος  Κόκκινος    2,3%
– Λευκό-άκυρο    1%
– Αποχή    5,3%
– Δεν έχω αποφασίσει ακόμη    17,2%
– Δεν γνωρίζω-δεν απαντώ    1,6%.

Πρόκειται για εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει την περιρρέουσα εκτίμηση, ότι η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” έχει συνεχώς αυξανόμενη δυναμική, που αναμένεται να εκφραστεί στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή.

Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς, ότι πριν από μερικούς μήνες, που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κ. Γλυνού, υπήρχε μεγάλη διαφορά υπέρ του νυν περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχουμε πλέον το στοιχείο της ανατροπής.

Η έρευνα της Opinion Poll έγινε σε μεγάλο μέγεθος δείγματος (1.701 νοικοκυριά) στο διάστημα 11 έως 14 Μαΐου, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και με όλα τα απαιτούμενα επιστημονικά στάνταρ.
Είναι σαφές ότι διαμορφώνονται πλέον νέα δεδομένα στη μάχη των περιφερειακών εκλογών, με τη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” του κ. Γλυνού, να βρίσκεται πλέον σε πλεονεκτική θέση, λόγω της αυξανόμενης συνεχώς δυναμικής της, πράγμα στο οποίο συμφωνούν οι ερευνητές και οι αναλυτές.

Καθοριστικό στοιχείο όμως για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης θα παίξουν εκ των πραγμάτων οι αναποφάσιστοι. 

Το ποσοστό τους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ανέρχεται σε 17,2%, που είναι ιδιαίτερα υψηλό, δεδομένου ότι βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι θα ενταθεί η μάχη μέσα στις επόμενες μέρες, απ’όλες τις παρατάξεις, αφού ο προσεταιρισμός των αναποφάσιστων θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα. 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ότι οι υπόλοιποι 3 υποψήφιοι περιφερειάρχες καταγράφουν χαμηλά ποσοστά.

Ο κ. Γιάννης Ντουνιαδάκης (“Λαϊκή Συσπείρωση”) καταγράφει ποσοστό 3,1%, ο κ. Νίκος Αττιτής (“Χρυσή Αυγή”) ποσοστό 3% και ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ποσοστό 2,3%.

Το προφίλ των αναποφάσιστων

 

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!