Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Η Μπάρμπι μιλάει για ρατσισμό, προνόμια των Λευκών και Black Lives Matter

Το 2015, η Μπάρμπι εγκαινίασε το Barbie Vlogger, μια σειρά αποκλειστικά στο διαδίκτυο όπου συνομιλούσε με το κοινό της για οτιδήποτε συνέβαινε στην καθημερινότητά της.

Στο τελευταίο βίντεο αρνείται να αγνοήσει δύσκολα θέματα και, μαζί με τη φίλη της τη Νίκι, καταπιάνεται με τον ρατσισμό, το κίνημα Black Lives Matter και τα προνόμια των Λευκών.

«Είναι σημαντικό να έχεις συνεχώς συζητήσεις σχετικά με το να ορθώνεις το ανάστημά σου ενάντια στον ρατσισμό, άρα κάλεσα την καλή μου φίλη τη Νίκι στο vlog να μοιραστεί τις εμπειρίες της όποτε τη μεταχειρίστηκαν με άδικο τρόπο» σχολιάζει η Μπάρμπι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube. «Είμαι ευγνώμων για την τιμιότητά της και τη φιλία της. Για να είσαι καλός φίλος είναι σημαντικό να ακούς, να καταλαβαίνεις και να προσέχεις όταν άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε άλλους και να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις να σταματήσει αυτό. Ελπίζω ότι αφού ακούσετε όσα έχει να πει η Νίκι και εσείς επίσης θα βρείτε κίνητρο να ορθώσετε το ανάστημά σας ενάντια στον ρατσισμό».

Στο βίντεο – το οποίο διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους – δίνονται συγκεκριμένα παραδείγματα εκδηλώσεων ρατσισμού που καθημερινά υφίσταται η Νίκι και άλλοι Μαύροι ενώ κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα που κάνουν οι Λευκοί.

Καθώς η Νίκι αφηγείται τις εμπειρίες της, η Μπάρμπι δείχνει σοκαρισμένη, και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «τα προνόμια των Λευκών» δεν είναι απλά και μόνο περισσότερες ευκαιρίες αλλά είναι το να ξέρεις ότι δεν πρέπει συνεχώς να αποδεικνύεις την αξία σου ή να υπεραμύνεσαι του εαυτού σου για να έχεις δίκαιη αντιμετώπιση από τους άλλους: «αυτό δεν είναι δίκαιο, γιατί σημαίνει ότι οι Λευκοί αποκτούν πλεονέκτημα που δεν το έχουν κερδίσει και οι Μαύροι μειονέκτημα που δεν το αξίζουν».

Το vlog της Μπάρμπι για τον ρατσισμό είχε έως την περασμένη Πέμπτη πάνω από 580.000 views.

Πηγή: https://www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!