Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Η NASA προτείνει τη δημιουργία τεχνητού μαγνητικού πεδίου στον Άρη

mars-nasa-magneto

Η NASA κάνει μία καινοτόμα πρόταση για τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για τον εποικισμό του Άρη. 

Η πρόταση της NASA περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός τεχνητού μαγνητικού πεδίου στον Άρη, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την φιλοξενία ζωής. Ο κύριος σκοπός του σχεδίου της NASA είναι να μπορέσει να μειωθεί η ακτινοβολία στον “Κόκκινο Πλανήτη”, μιας και η ατμόσφαιρά του είναι κατά πολύ πιο αραιή από εκείνη της Γης. Η ατμόσφαιρα στον Άρη υπολογίζεται ότι αποτελείται κατά 95% από διοξείδιο του άνθρακα και ελάχιστο οξυγόνο, ενώ η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά του είναι -60 βαθμούς Κελσίου.

Οι αποικίες στον Άρη θα μπορούσαν να υποστηριχθούν εν μέρει από το παγωμένο νερό που φαίνεται ότι υπάρχει στην επιφάνειά του, αλλά η ακτινοβολία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, λόγω της αραιής ατμόσφαιρας. Οι επιστήμονες της NASA προτείνουν τη δημιουργία ειδικών διατάξεων για τη δημιουργία ενός τεχνητού μαγνητικού πεδίου σε όλο τον πλανήτη. H NASA πιστεύει ότι με την τοποθέτηση μίας ασπίδας από μαγνητικά δίπολα θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μαγνητικό πεδίο στον Άρη.

Εννοείται ότι αυτό το σχέδιο είναι εξαιρετικά φιλόδοξο και πολύπλοκο στη δημιουργία του, αλλά δείχνει τη φιλοσοφία που διέπει την προσπάθεια εποικισμού του Άρη, θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της NASA.

Πηγη: http://www.pestaola.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!