Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Η ΟΕΒΕΔ στο Διεθνές Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ

ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΤΣΟΥΛΛΟΣ ΚΛΟΥΒΑΣ2 (1)

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχημα για την επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη», ήταν το θέμα της πρώτης συνάντησης των Αθηνών για τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα, στις 3 & 4 Δεκεμβρίου και συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου Νίκος Τσούλλος, καθώς και τα δυο μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΔ Γιάννης Κλούβας και Αρκάδιος Σκαλίδης.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αναπτυξιακή διαδικασία της Ευρώπης, μέσα από την αποτελεσματική χρήση των νέων οικονομικών εργαλείων για τις ΜμΕ και σε συνθήκες ολοκλήρωσης της αγοράς.

Το αξιοσημείωτο του συνεδρίου ήταν πως για πρώτη φορά κυβέρνηση και πολιτικοί αρχηγοί έθεσαν αποκλειστικά στο επίκεντρο των τοποθετήσεων τους τα θέματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, τις θέσεις τους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ρόλο τους στο ξεπέρασμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης ανέπτυξαν ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ, κα Φώφη Γεννηματά, ο Επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης. Επίσης αξιόλογες ήταν οι τοποθετήσεις του Επικεφαλής του ΟΟΣΑ για το Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης στην Ελλάδα, κ. Christian Daude, η Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (UEAPME) Γκουνίλα Άλμγκρεν , ο Αντιπρόεδρος UEAPME, και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο το οποίο υποστηριζόταν από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, συμμετείχαν και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στελέχη των Ευρωπαϊκών οργανώσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των ερευνητικών ινστιτούτων για τις ΜμΕ, της ηγεσίας της UEAPME (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων) καθώς επίσης των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!