Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων διαμαρτύρεται στον Πρωθυπουργό για άνιση και απαράδεκτη αντιμετώπιση

Τη διαμαρτυρία του για την «απαράδεκτη και άνιση αντιμετώπιση των επιχειρηματιών μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, έναντι των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και κυρίως έναντι των ιδιωτών που έχουν τουριστικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ή και αστικής ολιγοήμερης μίσθωσης» εκφράζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ» Αντώνης Καρατάσος, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιεί σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Αναλυτικότερα: 

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:

  • Τον Υπουργό Οικονομικών
  • Τον Υπουργό Ανάπτυξης
  • Τον Υπουργό Εσωτερικών
  • Τον Υπουργό Εργασίας
  • Τον Υπουργό Υγείας
  • Τον Υπουργό Τουρισμού
  • την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Τουρισμού, για τον κορονοϊό
  • το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ)
  • τα Σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας
  • ΜΜΕ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί

Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη και άνιση αντιμετώπιση των επιχειρηματιών μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, έναντι των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και κυρίως έναντι των ιδιωτών που έχουν τουριστικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ή και αστικής ολιγοήμερης μίσθωσης.

Τα καταλύματα μας έχουν κλείσει υποχρεωτικά για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας από 15.3.2020 έως και 15.6.2020. Ενώ τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας άνοιξαν 1/6/20, τα αντίστοιχα ενοικιαζόμενα δωμάτια μένουν κλειστά. Ποια διαφορά έχει ένα αστικό ξενοδοχείο συνεχούς λειτουργίας δυναμικότητας μερικών δωματίων, κατηγορίας 2 αστέρων με ένα κατάλυμα ενοικιαζομένων δωματίων ίδιας δυναμικότητας συνεχούς λειτουργίας ώστε το πρώτο να επιτρέπεται πλέον να λειτουργεί, ενώ το δεύτερο απαγορεύεται;

Ενώ τα καταλύματα μας είναι κλειστά επί 3 μήνες, δεκάδες χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ανταγωνισμό !! , χωρίς καμία υγειονομική δέσμευση ή πρωτόκολλο ή ασφάλεια για τον πελάτη, λες και έχουν .. κορωνοανοσία!

Αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εξαφάνιση του κλάδου των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, τουλάχιστον πείτε το ευθέως, ώστε να μετατρέψουμε τα καταλύματα μας σε αστικές μισθώσεις, να ξεμπερδεύουμε μια και καλή. Θα γλυτώσουμε από ΦΠΑ, από πυρασφάλειες, από φόρο διαμονής, από γραφειοκρατίες, από ελέγχους υπηρεσιών, από τέλη παρεπιδημούντων, από ΙΚΑ, από ΟΑΕΕ, από πρωτόκολλα για πισίνες και για κυλικεία-πρωινά, από υγειονομικό πρωτόκολλο, από λεγιονέλες, από .. από… από… ….. τελειωμό δεν έχουν οι υποχρεώσεις ….

Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ»

Αντώνης Καρατάσος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!