Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Άνδρου…

Ορκομωσία Δημοτικού Συμβουλίου Δημ.Άνδρου 2019 φωτό Χρυσοβαλάντης Δημήτριος Αχλάδης (19)

Σε μία λαμπρή και ομολογουμένως επιτυχημένη τελετή, πραγματοποιήθηκε χθες από τον Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεο Β΄, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Άνδρου, στο κατάμεστο από κόσμο Ανοιχτό Θέατρο.

69596970_2357903000996427_3162250412770197504_n

Παρόντες στην πρωτόγνωρη για τα Ανδριακά δεδομένα «γιορτή», οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Πρόεδρος  του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, οι εφοπλιστές κ. Γιαννούλης Καμπάνης, κ. Γιώργος και κ. Δημήτρης Στεφάνου, ο κ. Αλκιβιάδης Τάττος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Γέροντας Ευδόκιμος, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και διαφόρων Φορέων του νησιού. 

69168188_2245387315584563_6126428113648746496_n

Κατά τον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δωρόθεος Β΄ κάλεσε τόσο το νέο Δήμαρχο όσο και τους εκλεγμένους να οπλιστούν με τρία χαρίσματα – ψυχικό σθένος, θέληση και ανύστακτη μέριμνα. «Η Άνδρος μας χρειάζεται να της δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε μέσα στην ψυχή μας. Αξίζει στην ιστορία της, στον πολιτισμό της, σε αυτούς που έζησαν σε αυτόν τον τόπο, δημιούργησαν και έκτισαν ότι έχουμε σήμερα και απολαμβάνουμε αλλά κυρίως για να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια γενναιόδωρη παρακαταθήκη για το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος στους επικεφαλής των συνδυασμών τόνισε πως δεν χωράει από σήμερα το «εγώ» και το «εσύ», καλώντας όλους τους εκλεγμένους σε συστράτευση έχοντας ως γνώμονα μόνο το «εμείς».

68835629_2692944434062434_4806141405783130112_n

Έμφαση στην ενότητα δόθηκε από τους Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Μονογιού και Φόρτωμα, όπου και οι δύο δεσμεύτηκαν να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό της νέας Δημοτικής Αρχής.

Από την μεριά του ο Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης επεσήμανε πως το πολιτικό μέλλον είναι ευοίωνο, οι συνθήκες πολύ καλές ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας ξεκαθάρισε πως ήταν πάντα καλές και θα παραμείνουν, γιατί δεν υπάρχει α΄ και β” βαθμός στην αυτοδιοίκηση αλλά τα προβλήματα στα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις. Και ο κ. Λεονταρίτης εστίασε στην ενότητα όπου με παραστατικό τρόπο  δείχνοντας τα πέντε δάχτυλα του χεριού του, κατονόμασε τους πέντε επικεφαλής των συνδυασμών, τονίζοντας πως όλοι πρέπει να γίνουν μία γροθιά, για την Άνδρο.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο νεοεκλεγείς Έπαρχος κ. Δημήτρης Λάσκαρης δήλωσε την αμέριστη στήριξη του Επαρχείου προς το Δήμο Άνδρου, εστιάζοντας και εκείνος με τη σειρά του στη συμπόρευση των δύο θεσμών.

«Θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για το νησί μας», επεσήμανε ο απερχόμενος Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο οποίος δήλωσε πως τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού του θα έχουν ενεργό ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο, μακριά από σκοπιμότητες και πάντα στα πλαίσια της δίκαιης και συνετής διοίκησης.

valantis 3

Ο κ. Καπάκης από την μεριά του ξεκαθάρισε πως τα μέλη του συνδυασμού του θα στηρίξουν κάθε θετική πρωτοβουλία αλλά δεν θα χαριστούν σε κανέναν, θα ανταποκριθούν  στον ρόλο τους με υπευθυνότητα προσφέροντας τις υπηρεσίες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Επέστρεψα για να ενώσω με τη γνώση και την εμπειρία σε αυτήν τη σύγχρονη εποχή», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Δημήτρης Γιαννίσης, επισημαίνοντας πως προσβλέπει στην θέληση και στην εμπειρία του νέου Δημάρχου. Και ο κ. Γιαννίσης με τη σειρά του, κάλεσε όλους τους εκλεγμένους να γίνουν όλοι μία γροθιά, δηλώντας πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να το κάνει πράξη.

valantis 2

Κλείνοντας τον κύκλο των χαιρετισμών ο κ. Λευτέρης Μπάλλας ξεκαθάρισε πως στην αυτοδιοίκηση θα πρέπει να υπάρχει μόνο ο όρος συνεργασία και όχι αντιπολίτευση, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να τεθεί εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου η στείρα αντιπολίτευση και ο λαικισμός και όλοι μαζί να στηρίξουν το νέο Δήμαρχο για να πάει το νησί μπροστά.

Δ. Λοτσάρης: «Όλοι μαζί, ενωμένοι για την Άνδρο»

Ορκομωσία Δημοτικού Συμβουλίου Δημ.Άνδρου 2019 φωτό Χρυσοβαλάντης Δημήτριος Αχλάδης (8)

Χρησιμοποιώντας για μια ακόμα φορά το μοτο «Όλοι μαζί, ενωμένοι για την Άνδρο», ο νέος Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους εκλεγμένους για συνεργασία.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης εστίασε στα έργα υποδομής  που πρέπει να προχωρήσουν, όπως το λιμάνι του Γαυρίου, τον ΧΥΤΥ, τη διαχείριση των επιφανειακών υδάτων, το κλειστό Γυμναστήριο Γαύριου, την Μαρίνα Μπατσίου, τα λιμάνια Χώρας – Μπατσίου, το αλιευτικό καταφύγιο Κορθίου, τον Βιολογικό Γαύρίου – Μπατσίου, το κλειστό πνευματικό Κέντρο Χώρας. 

valantis 4

Επιπλέον στις προτεραιότητες που έθεσε συμπεριέλαβε τις δομές υγείας, την σχολική στέγη, το οδικό δίκτυο, τη διαχείριση απορριμμάτων, την ανακύκλωση. 

Κλείνοντας επεσήμανε πως  κύριο μέλημα της νέας δημοτικής αρχής θα είναι αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς τους νησιού ενώ στα άμεσα σχέδια συμπεριέλαβε και την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας. 

69119908_709134316225011_3068274874771308544_n

Την βραδιά έκλεισε με την υπέροχη φωτεινή της η Φωτεινή Δάρρα!

va;antis 9

valantis 7

Ευχαριστούμε θερμά τον Χρυσοβαλάντη Δημήτριο Αχλάδη για την ευγενική παραχώρηση φωτογραφικού υλικού.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!