Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει ενεργά τον αγώνα της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

5e6d595d5d5516a3feea12dac9585baa8c0f5246092d1c9abf2b1eafef35a13c

Πιλοτικό πρόγραμμα επέκτασης της τουριστικής περιόδου από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την ΕΞΡ

Τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, την συντονίστρια του γραφείου υποψηφιότητας της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, κ.  Αλίκη Μοσχή, και τα μέλη της ομάδας εργασίας δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρόντων του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Πάππου, του Προέδρου της ΕΞΡ κ. Αντώνη Καμπουράκη και του Προέδρου του ΕΣΡ κ. Νίκου Μπόνη, όπου τέθηκε το περίγραμμα της συνεργασίας τους,  ενόψει της τελικής επιλογής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης τον προσεχή Νοέμβριο, μεταξύ των τριών πόλεων, Ρόδου, Καλαμάτας και Ελευσίνας, που αποτελούν τις φιναλίστ για τον τίτλο.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε  σε  συνέντευξη Τύπου ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα έχει ενεργό ρόλο και θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το εγχείρημα της Ρόδου να κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο.

Τόνισε την υπερτοπική, περιφερειακή διάσταση που έχει ο αγώνας της Ρόδου, δεδομένου ότι στην ιστορία της , δεν περιορίστηκε ποτέ από τα γεωγραφικά της όρια, είχε ευρύτερα σύνορα που αγκάλιαζαν και άλλα νησιά.

Αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των τοπικών φορέων και των επαγγελματικών τάξεων για να στηρίξουν την διεκδίκηση της Ρόδου, ένα στόχο που, όπως τόνισε, αφορά ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Έτοιμη η μελέτη για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα που βάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι αποφασισμένη να το κερδίσει, εργαζόμενη μεθοδικά πάνω σε αυτόν τον στόχο, που τέθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο.

Μετά την ολοκλήρωση του τριετούς στρατηγικού πλάνου τουρισμού του Νοτίου Αιγαίου, του οποίου η εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, ο Περιφερειάρχης έχει στα χέρια  του την κατ’ αρχήν μελέτη για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που εκπόνησε ο ΣΕΤΕ και το InSETE, σε συνεργασία με  την  Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά σε πρώτη φάση τα νησιά της Ρόδου και της Κω, απόφαση που ελήφθη ήδη από τον Οκτώβριο του 2014, στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ που είχε ως θέμα την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Η επιτυχία του θα καθορίσει την πορεία της προσπάθειας επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν για ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα το πρωί, έκανε γνωστό ότι η πρώτη φάση της μελέτης είναι έτοιμη για να δοθεί τις επόμενες μέρες σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, για να γίνουν  προσθήκες και παρατηρήσεις που θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο το οποίο θα έχει τον χαρακτήρα ενός «τοπικού συμφώνου», για θα τεθεί σε εφαρμογή από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η μελέτη αποτελεί μια πλήρη αποτύπωση των  προορισμών σε όλες του τις παραμέτρους, ως προς την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εστιάζει στις αγορές στόχους (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία) και στους τρόπους προσέγγισής τους.

Ειδική μνεία στον μεθοδικό τρόπο που εργάζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επέκταση της τουριστικής σεζόν έκανε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του HATTA. Το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και από το Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος επέκτασης της τουριστικής περιόδου που εφαρμόζει από φέτος πιλοτικά σε Ρόδο και Κω.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!