Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο – Στην 82η θέση η Ελλάδα

3--25-thumb-large

Η Φινλανδία είναι «η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο» με βάση τα ευρήματα της έρευνας World Happiness Report. H Ελλάδα βρίσκεται στην 82η θέση πίσω από την Τουρκία, την Κύπρο, την Μαλαισία και το Ουζμπεκιστάν μεταξύ άλλων χωρών.


Πηγή: World Happiness Report

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν μέσω ερωτηματολογίων από το 2016 μέχρι το 2018 και βασίζονται σε παράγοντες όπως το ΑΕΠ, την στήριξη που νιώθουν οι άνθρωποι από την οικογένεια και τους φίλους τους, το προσδόκιμο ζωής, την ελευθερία να καθορίζουν τα άτομα την ζωή τους, το πώς αντιλαμβάνονται την διαφθορά και πολλά άλλα συναισθήματα, ευχάριστα και δυσάρεστα, σημειώνει σε άρθρο του το Bloomberg.

Σύμφωνα με την έρευνα το ποσοστό ευτυχίας των Φινλανδών πολιτών αυξάνεται σταθερά από το 2014 μέχρι σήμερα και η χώρα είναι «αρκετά μπροστά» από τις υπόλοιπες χώρες, αναφέρει η έρευνα.


Πηγή: World Happiness Report

Τα δεδομένα «προσφέρουν στις κυβερνήσεις και στους πολίτες την ευκαιρία να ξανασκεφτούν τη δημόσια πολιτική, αλλά και τις προσωπικές επιλογές του, με στόχο να αυξήσουν την ικανοποίηση τους», δήλωσε ο Τζέφρι Σακς, ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχε στην έρευνα.

Πηγη: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!