Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Η «Λέσχη Ανδρίων» υποστηρίζει το πρόγραμμα «WOMENTORS»

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχή 31 Οκτωβρίου 2020
 

Η «Λέσχη Ανδρίων» στηρίζει την προσπάθεια του Ιδρύματος Λαμπράκη και καλεί γυναίκες του νησιού μας, ηλικίας 18-35 να λάβουν μέρος σε δράσεις ολιστικής ενδυνάμωσης που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και δια ζώσης στο νησί μας κατά τα έτη 2021-2022, μέσω του προγράμματος «Womentors».

Ο δείκτης ισότητας φύλων 2019 κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το χάσμα αμοιβής για ίση εργασία είναι υψηλό, η πρόσβαση γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων περιορισμένη, στην εργασία χαμηλότερη από την ανδρική και με δυσμενέστερους όρους, η φροντίδα του σπιτιού και των οικείων βαρύνει δυσανάλογα τη γυναίκα. Η βία κατά των γυναικών είναι στατιστικά σημαντική.
 
Το WOMENTORS, είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύσει στην πολύπλευρη ενδυνάμωση νέων γυναικών μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων για μεγαλύτερη συμμετοχή, λήψη αποφάσεων, δύναμη και δράση, ώστε να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την οικονομική τους δραστηριότητα, το δημόσιο/πολιτικό χώρο που έχουν στη διάθεσή τους, την εναρμόνιση του επαγγελματικού με τον προσωπικό χρόνο, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και σε όλους τους τομείς της ζωής και την υγεία τους.


 
Το έργο WOMENTORS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Λαμπράκη και εταίρο την οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος».
 
Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.
 
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
 
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.womentors.gr/ti-ine-to-womentors/
 
Για δηλώσεις συμμετοχής: https://www.womentors.gr/2020/10/dilose-symmetochi-sta-seminaria-endynamosis-neon-gynaikon-tou-womentors/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!