Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

«ΕΙΔΟΘΕΑ 2015»: Το Σάββατο 25 Ιουλίου η παρουσίαση του φετινού ταξιδιού στο νέο «Ανοιχτό Θέατρο» Άνδρου

EIDOTHEA 2015 - INVITATION-page-001

Το Σάββατο 25 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του φετινού ταξιδιού του Προγράμματος Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» στο νέο «Ανοιχτό Θέατρο» Άνδρου στη Χώρα.

Το «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» είναι ένα πρόγραμμα υποτροφιών ιστιοναυτικής εκπαίδευσης που έδωσε τη δυνατότητα σε νέους και νέες, μαθητές γυμνασίου και λυκείου να ταξιδέψουν, και να εργαστούν στο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «SØRLANDET» για ένα χρονικό διάστημα 20 ημερών. 

Αξίζει να αναφερθεί πως δόθηκαν συνολικά 10 υποτροφίες παρακολούθησης του προγράμματος ιστιοναυτικής εκπαίδευσης στο εξωτερικό, επί του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου σκάφους «Sørlandet», σημαίας Νορβηγίας, σε δέκα μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Άνδρου. 

unnamed

Η αναχώρηση της ομάδας της «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» από την Άνδρο

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα  «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015»

Το καλοκαίρι του 2014 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2014» που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από την Κοιν.Σ.Επ. «ΠΡΩΤΕΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» σε συνεργασία με το Νορβηγικό Εκπαιδευτικό Ιστιοφόρο «SØRLANDET», του ομώνυμου ιδρύματος, με την υποστήριξη πολλών εθελοντών, κοινωφελών ιδρυμάτων, συλλόγων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα έδωσε  την ευκαιρία σε ένα νέο 16 χρόνων, μαθητή της Άνδρου, να συμμετάσχει σε ένα ταξίδι περίπου 20 ημερών για ιστιοναυτική εκπαίδευση στην Βόρεια Θάλασσα.

Για το 2015 η Κοιν.Σ.Επ. «ΠΡΩΤΕΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» συνεχίζει και επεκτείνει την συνεργασία της με το Νορβηγικό Εκπαιδευτικό Ιστιοφόρο «SØRLANDET» οργανώνοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία σε δέκα (10) μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της νήσου Άνδρου να συμμετάσχουν σε ταξίδια ιστιοναυτικής εκπαίδευσης μεταξύ Νορβηγίας, Βόρειας Ιρλανδίας και Δανίας.

Το  πρόγραμμα «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες, μαθητές γυμνασίου και λυκείου να ταξιδέψουν, και να εργαστούν στο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «SØRLANDET» για ένα χρονικό διάστημα.Το «SØRLANDET» είναι το πιο αυθεντικά διατηρημένο παραδοσιακό ιστιοφόρο σε υπηρεσία. Το πλοίο είναι υπό την προστασία του Νορβηγικού Υπουργείου Πολιτισμού, σαν το πιο σημαντικό μνημείο ναυτικού πολιτισμού στη Νορβηγία.  Στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθεί η επίγνωση σχετικά με τη ζωή και την εργασία στη θάλασσα καθώς αυτού του είδους η εκπαίδευση είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική για τους νέους, αφού τους παρέχει ορισμένες από τις βασικές δεξιότητες της ζωής, εμπλουτίζοντας τον χαρακτήρα τους και προετοιμάζοντάς τους καλύτερα για τις απαιτήσεις της ζωής σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει, και γίνεται πολυπλοκότερος και απαιτητικότερος.

Μία μικρή γεύση από το πρώτο μέρος του ταξιδιού…

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!