Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Υγεία καρδιάς: Ποιες δραστηριότητες την ωφελούν περισσότερο – Νέα έρευνα

e2119e7e8d78ad2f010aee45714d2a6e_L

Τα οφέλη της άσκησης για την καλή καρδιαγγειακή υγεία και ειδικά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, επιβεβαιώνει νέα μελέτη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts παρακολούθησαν για τους σκοπούς της μελέτης επί δέκα έτη 4.207 άνδρες και γυναίκες με μέση ηλικία τα 73 χρόνια.

Παράλληλα, συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με τις συνήθεις δραστηριότητες των συμμετεχόντων.

Από αυτές φάνηκε ότι τα άτομα που ήταν περισσότερο δραστήρια είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο για μελλοντική καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που περπατούσαν με γρηγορότερο ρυθμό διέτρεχαν 50% χαμηλότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και συνολική καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με αυτούς που περπατούσαν πιο αργά.

Τα άτομα που περπατούσαν κατά μέσο όρο επτά τετράγωνα την ημέρα είχαν 36% , 54% και 47% χαμηλότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και συνολική καρδιαγγειακή νόσο, αντίστοιχα, σε σύγκριση με αυτούς που περπατούσαν πέντε τετράγωνα την εβδομάδα.

Τέλος, όσοι ασχολούνταν με δραστηριότητες όπως το κούρεμα γκαζόν, η κηπουρική, η κολύμβηση, η πεζοπορία κ.α είχαν επίσης χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, η μέτρια σωματική δραστηριότητα όπως το περπάτημα συνδέεται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, ενώ τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την ευεργετική δράση των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και της άσκησης στην καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων.

Πηγή: http://www.onmed.gr

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!