Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Οικολόγοι Πράσινοι: Να μην παραχωρηθούν στους ΟΤΑ οι παραλίες ΝATURA 2000

NATURA-PARALIA

Να εξαιρεθούν οι παραλίες NATURA 2000 από την παραχώρηση στους ΟΤΑ, ζητούν με ανακοίνωση τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ειδικότερα με ανακοίνωση της, η Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος, τονίζει ότι «με επιστολή μας στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούμε να εξαιρεθούν οι περιοχές NATURA 2000 από την απόφαση παραχώρησης παραλιών στους ΟΤΑ για τη θερινή περίοδο 2017. Ζητούμε από τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη θεσμική θωράκιση των πολύτιμων και ευαίσθητων αυτών περιοχών».

Επίσης σημείωνουν ότι «συνεχίζονται οι χρονοτριβές στην προκήρυξη του ενταγμένου στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ έργο προετοιμασίας των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Προεδρικών Διαταγμάτων και Σχεδίων Διαχείρισης για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας. Το έργο, μετά από 7 έτη υπονόμευσής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δρομολογήθηκε επιτέλους από την παρούσα κυβέρνηση, μετρά ωστόσο ήδη σχεδόν 2 χρόνια γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Χωρίς το κανονιστικό πλαίσιο που καθορίζει τις χρήσεις γης, τους όρους και περιορισμούς άσκησης δραστηριοτήτων στην συντριπτική πλειοψηφία των Προστατευόμενων περιοχών, η εξαίρεση παραχώρησης παραλιών εντός των περιοχών NATURA 2000 είναι, σήμερα, η μόνη ασφαλής επιλογή για τη διαφύλαξη του προστατευτέου αντικειμένου».

Και καταλήγουν: «Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση οδηγεί σε διαχειριστική παράλυση, σε αναπόφευκτη ευρωπαϊκή καταδίκη και σε συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση του πολυτιμότερου φυσικού κεφαλαίου της χώρας».

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!