Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ: Προστέθηκε η κατηγορία για άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους

Σε συνέχεια σχετικού (α) και σε εκτέλεση (β) ομοίας, σας γνωρίζουμε ότι στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ, προστέθηκε κατηγορία «Άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους». Στην εν λόγω κατηγορία, δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά για:

α) έκδοση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους (αρχική συμμετοχή σε εξετάσεις),
β) απόκτηση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους, άνευ εξετάσεων,
γ) ανανέωση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους, καθώς και
δ) έκδοση αντιγράφου άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους λόγω απώλειας ή φθοράς ή μεταβολής οιουδήποτε, αναγραφόμενου στην άδεια, στοιχείου.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις/ οδηγίες:
Α) Αρχική συμμετοχή στις εξετάσεις: Για την υποβολή μέσω e-ΔΛΑ των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για αρχική συμμετοχή σε εξετάσεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη υποβολή αίτησης/ κράτησης ηλεκτρονικής θέσης του ενδιαφερομένου στο Πληροφοριακό Σύστημα Έκδοσης Αδειών Χειριστή Ταχυπλόου Σκάφους (ΠΣΕΑΧΤΣ). Κατόπιν της ηλεκτρονικής κράτησης θέσης του ενδιαφερομένου δύναται, εφόσον επιθυμεί, να υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσω e-ΔΛΑ. Η υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον επτά (07) ημερολογιακές ημέρες πριν από την επιλεγμένη ημερομηνία της εξέτασης.
Β) Αρχική έκδοση άνευ εξετάσεων/ Ανανέωση/ Έκδοση αντιγράφου: Ο ενδιαφερόμενος επιλέγοντας τη Λιμενική Αρχή έκδοσης της άδειας της οποίας είναι κάτοχος (αφορά ανανέωση και έκδοση αντιγράφου), υποβάλει σε αυτή τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω του e-ΔΛΑ. Αφού διαπιστωθεί η πληρότητα αυτών, καταχωρείται η αίτηση από τους χρήστες της Λιμενικής Αρχής, στο ΠΣΕΑΧΤΣ, προκειμένου ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία. Τα ανωτέρω ακολουθούνται και για την έκδοση άδειας άνευ εξετάσεων. Σε αυτή την περίπτωση ο δικαιούχος υποβάλει αίτηση μέσω του e-ΔΛΑ σε Λιμενική Αρχή της επιλογής του.
Γ) Αποστολή βεβαίωσης χειρισμού/ προσωρινής άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους: Εφόσον οι αιτήσεις της παρ. 1 έχουν υποβληθεί στο e-ΔΛΑ, τα αρχεία που δημιουργούνται μέσα από το ΠΣΕΑΧΤΣ, αποστέλλονται από την Υπηρεσία μας στον ενδιαφερόμενο μέσω του e-ΔΛΑ, ψηφιακά υπογεγραμμένα, προκειμένου ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης στο σύστημα.
Δ) Παραλαβή άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους (πλαστική κάρτα): Κατά την επίδοση άδειας
χειριστή ταχυπλόου σκάφους (πλαστική κάρτα), η αίτηση της οποίας διεκπεραιώθηκε μέσω e-ΔΛΑ, δεν απαιτείται η προσκόμιση της προσωρινής άδειας από τον ενδιαφερόμενο κατά την παραλαβή.

 Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το
Γραφείο Γενικής Αστυνομίας της Υπηρεσίας μας.

Ο Λιμενάρχης α.α.

Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΝΙΔΑΚΗΣ Δημήτριος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!