Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Ημερίδα ΣΕΒΕ-ΕΑΕΕ: «Επιχειρηματικότητα με ευθύνη»

c2ff98a0a867e7fc23300a61420d1afc_XL

Τι μπορεί να προστατεύσει όλους τους παρακάτω?

Συγκεκριμένα: 

  • Μονάδα παραγωγής προϊόντων
  • Στέλεχος επιχείρησης
  • Ιδιοκτήτη μικρής, μεσαίας επιχείρησης
  • Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
  • Εξαγωγέα
  • Εργοδότη

Η απάντηση δόθηκε στην εκδήλωση «Επιχειρηματικότητα με Ευθύνη» που διοργάνωσε οΣύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος,την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και ώρα 17.00 στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για την προστασία που παρέχει η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης στις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους. Την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον επιχειρηματίες, εργοδότες, μέλη διοικητικών συμβουλίων, στελέχη, παραγωγοί και εξαγωγείς προϊόντων.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δρ Κυριάκος Λουφάκης.

Η κυρία Κόλλια -Τσαρουχά μεταξύ άλλων αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που παίζει η ασφάλιση στην οικονομία προστατεύοντας την επιχειρηματικότητα.

Ο Δρ Λουφάκης τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των επιχειρήσεων για τους πιθανούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν και πώς μπορούν να προστατευθούν αλλά και την πρόθεση του ΣΕΒΕ να συνεχίσει το έργο της στοχευμένης ενημέρωσης των μελών του και της επιχειρηματικής κοινότητας.

«Όραμα των επιχειρήσεων είναι η ανάπτυξή τους, και αυτή περνάει μέσα από την προστασία της ίδιας της επιχείρησης και των ανθρώπων της», υπογράμμισε ο κ. Giuseppe Zorgno, Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ και Country Manager της AIG για Ελλάδα και Κύπρο. Η ασφάλιση δεν είναι δαπάνη, αλλά επένδυση κατέληξε.

Στην εκδήλωση τονίστηκε η αύξηση που παρατηρείται στη διεκδίκηση αποζημιώσεων, το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος, αλλά και η οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στις επιχειρήσεις, παράγοντες που κάνουν αναγκαία περισσότερο από ποτέ την ασφαλιστική κάλυψη.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης, κ.κ. Δημήτρης Μάνος, Senior Underwriter ERGO, Ελίνα Παπασπυροπούλου, Director, Insurance Technical Div. HDI-Gerling, Κώστας Βούλγαρης, Financial Lines Head, Greece, Cyprus & Malta AIG, επικεντρώθηκαν αντίστοιχα:

  • στα εργατικά ατυχήματα & την ασφάλιση ευθύνης εργοδότη,
  • στην ευθύνη από ελαττωματικά προϊόντα και
  • στην Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών, ως προσωπική ασπίδα προστασίας.

Αναφέρθηκαν στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική ευθύνη και αφορά στην προστασία του καταναλωτή αλλά και του εργαζόμενου, στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε κάθε μία περίπτωση οι επιχειρήσεις και τα στελέχη τους, στο τι καλύπτουν τα ασφαλιστικά προγράμματα ευθύνης, αλλά και στα οφέλη που προκύπτουν για την επιχείρηση που θα επιλέξει να ασφαλιστεί.

Στη συνέχεια, ο κ. Νικόλαος Ζέμπερης, Δικηγόρος, Εταίρος της Ζέμπερης, Μαρκεζίνης & Λάμπρου, επικεντρώθηκε στη Νομολογία των Δικαστηρίων, με αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούσαν σε θέματα Αστικής Ευθύνης επιχειρήσεων και στελεχών.

Το τελικό συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι οι επιχειρήσεις και τα στελέχη τους αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους από όσους αναγνωρίζουν αλλά είναι εφικτό να προστατευτούν μέσω της ασφάλισης Αστικής Ευθύνης που είναι προσιτή οικονομικά για κάθε προϋπολογισμό.

Πηγή: http://www.epixeiro.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!