Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Ημερίδα στο Γαύριο: «Μνήμη και Τρίτη Ηλικία – Φροντίζοντας τον Φροντιστή. Πρόληψη στην Κοινότητα»

triti-ilikia-580x320

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ώρα 18.00 στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου στην Άνδρο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ: ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ.ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ».
Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν τόσο τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια όσο και τους φροντιστές τους. Η φροντίδα του φροντιστή είναι ένα βασικό σημείο στην άνοια και θα συζητηθεί κατά την ημερίδα με αναφορά στη συναισθηματική, ψυχολογική αλλά και σωματική επιβάρυνση αυτού που φροντίζει. Επίσης, θα αναπτυχθεί το ζήτημα της πρόληψης στην κοινότητα που αφορά στην ανίχνευση των συμπτωμάτων της άνοιας αλλά και στους τρόπους που μπορεί να προληφθεί η εκδήλωση της ασθένειας.
Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν από την Ψυχολόγο Γοδενοπούλου Μαρία, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνδρου αλλά και από την Ψυχολόγο Καραμφίλ Αννέτα η οποία θα εκπροσωπήσει το Δήμο Άνδρου με τον οποίο συνδιοργανώνεται η ημερίδα.
Στην ημερίδα θα διατεθεί δωρεάν ενημερωτικό υλικό για την άνοια και τις διαθέσιμες υπηρεσίες ενώ θα μπορεί να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για δωρεάν εξέταση ή ένταξη σε σχετική ομάδα που λειτουργεί στο Συμβουλευτικό Σταθμό.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!