Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

«Ημερίδα ζωής» για την πρόληψη του καρκίνου – Σάββατο 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας

HMERIDA_KARKINOS

Μια πολύ σημαντική ημερίδα –που θα μπορούσε και να χαρακτηρισθεί ως «ημερίδα ζωής» διοργανώνει ο Δήμος Άνδρου, σε συνεργασία με την κοινωφελή, μη κερδοσκοπική, Οργάνωση «Μείνε Δυνατός», αύριο, Σάββατο, 11 Ιουλίου, στο Δημοτικό θέατρο της Χώρας.

Πρόκειται για την ημερίδα που αφορά στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου κι έχει τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο «Θεραπεύοντας με τη γνώση». Η θεματολογία αφορά ζητήματα πρόληψης, συμπτωματολογίας, θεραπευτικών μέσων και ψυχολογίας. Παράλληλα, θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση και επίλυση αποριών.

Την ημερίδα κοσμούν με την παρουσία τους αξιόλογοι επιστήμονες, που θα αναπτύξουν τα επιμέρους θέματα. Συγκεκριμένα:

Ο κ.Πάρις Κοσμίδης, παθολόγος – ογκολόγος, Διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ», θα αναπτύξει το θέμα: «Πρόληψη του καρκίνου. Είναι εφικτή;».

Ο κ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης, παθολόγος – ογκολόγος, Διευθυντής του Α’ Παθολογικού – Ογκολογικού τμήματος ΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας», θα αναπτύξει το θέμα «Καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο. Μύθοι και αλήθειες».

Ο κ. Ευάγγελος Μπαντής, χειρουργός – ουρολόγος, Τ. Επιμελητής Α’ Ουρολογικού τμήματος Γ.Ν. Τρικάλων, θα αναπτύξει το θέμα «Καρκίνος του ουροποιητικού. Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση στον καρκίνο του προστάτη».

Από την πλευρά της, η ειδικός ψυχικής υγείας κ. Δανάη Χορομίδου,ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής με ειδίκευση στο ψυχόδραμα (ειδική συνεργάτης ΜΚΟ «Μείνε Δυνατός»), θα αναπτύξει το θέμα «Το στίγμα του καρκίνου. Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις».

Θα μιλήσει, επίσης, ο ιδρυτής της οργάνωσης«Μείνε Δυνατός» κ.

Παναγιώτης Μιχαήλ,καθηγητής Φυσικής Αγωγής,  δύο φορές επιζών από καρκίνο, ο οποίος και θα αναπτύξει το θέμα «Μείνε Δυνατός».

Την πρόταση για την πραγματοποίηση της ημερίδας κατέθεσε στο Δήμο Άνδρου και στο «Μείνε Δυνατός» η κ. Ειρήνη Κιαγιά, έξι μήνες μετά την οικογενειακή δοκιμασία της. Η κ. Κιαγιά ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Άνδρου κ. Σουσούδη, τις κ. Τσατσομοίρου και Γιαλούρη, από τον Δήμο Άνδρου, τον κ. Ψαριανό, καθώς και την οργάνωση «Μείνε Δυνατός» και τον κ. Μιχαήλ, που αφιέρωσαν πολύ χρόνο στην προετοιμασία της ημερίδας.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Κοινωφελής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μείνε Δυνατός» ιδρύθηκε το 2007 από τον Παναγιώτη Μιχαήλ. Στόχος της Οργάνωσης είναι η τεκμηριωμένη πληροφόρηση, η απάλειψη προκαταλήψεων σχετικά με τον καρκίνο και η ψυχολογική, συναισθηματική, πρακτική υποστήριξη ανθρώπων που εμπλέκονται με αυτόν.

Με πρωτοβουλία της Οργάνωσης, από το 2012 λειτουργεί η εθνική γραμμή υποστήριξης 1069 μεσω της οποίας ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Το 2010 η Ευρωπαική Σχολή Ογκολογίας, EuropeanSchoolofOncology, στα πλαίσια του διαγωνισμού “Cancerontheinternet” AWARD 2010, απένειμε την δεύτερη θέση “MENTIONOFHONOR”, στην ελληνική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, τονίζοντας το γεγονός ότι οι πληροφορίες αλλά και η υποστήριξη που παρέχει στην ελληνική κοινωνία αξίζουν αναγνώρισης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα και τη δράση της οργάνωσης, θα βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

http://www.bestrong.org.gr και https://www.youtube.com/user/BeStrong4U

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!