Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Υπ. Υγείας: Παρέμβαση για φθηνότερα φάρμακα

farmakaa-620x320

Παρέμβαση τριών σημείων στα φάρμακα θα ανακοινώσει τον Μάιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στόχος είναι να διατεθούν στους πολίτες φθηνότερα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, περισσότερα ελληνικά γενόσημα και σταθερός φαρμακευτικός προϋπολογισμός για τα επόμενα χρόνια.

Το εγχείρημα αποβλέπει στα εξής: Να καλυφθούν επαρκώς ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, χωρίς να απαιτηθούν επιπλέον πόροι. Να στηριχθεί, παράλληλα, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε στη Θεσσαλονίκη ότι κύριος όρος της πρότασης είναι «φάρμακο για όλους».

Σύμφωνα με τον υπουργό, απώτερος στόχος είναι να μειωθεί σταδιακά και η συμμετοχή των ασφαλισμένων, η οποία αυξήθηκε θεαματικά την τελευταία πενταετία. Πώς θα γίνουν αυτά; Σε πρώτη φάση, θα διαμορφωθεί «κλειστός» προϋπολογισμός για τα λεγόμενα φάρμακα υψηλού κόστους ή φάρμακα για τις σοβαρές παθήσεις (νόμος 3816).

34655c02da2c90ca85fa9940ff0d5c82

Αυτό σημαίνει ότι το  διατιθέμενο ποσό από τον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο (δαπάνη 2014 + 3% ετησίως) και οι εταιρείες θα πρέπει να προσαρμόσουν τις τιμές τους προς τα κάτω.

Πηγή: Έθνος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!