Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

ΥΠΟΙΚ: Διορία μίας εβδομάδας για διορθώσεις των δηλώσεων εισοδήματος επιχειρήσεων

forologiki_dilwsi-620x320

Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε (1257/2015) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, το σύστημα υποβολής των διορθώσεων των δηλώσεων εισοδήματος του 2014 που τις είχαν υποβάλει έως τον Αύγουστο οι επιχειρήσεις,  άνοιξε χθες το απόγευμα 2 Δεκεμβρίου και θα μείνει ανοικτό μέχρι μόλις την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου (δηλαδή για επτά εργάσιμες μέρες). Και αυτό, χάριν της διευκόλυνσης των φορολογουμένων και λαμβάνοντας «το γεγονός των απρόβλεπτων προβλημάτων» που αντιμετώπισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να ανοίξει την σχετική εφαρμογή.

Με αυτά τα δεδομένα πάντως, αν μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει επιπλέον χρεωστικό υπόλοιπο για πληρωμή:

– Θα πρέπει να πληρωθεί το 50% έως τις 10/12 και το υπόλοιπο μέχρι 31/12.
– Αν εξοφληθεί εφάπαξ όλο το ποσό έως τις 10/12, ισχύει έκπτωση 2%.
– Αν η υποβολή γίνει μετά τις 10/12, τότε επιβάλλονται πρόστιμο 250 έως 500 ευρώ (αναλόγως της κατηγορίας της επιχείρησης) συν τόκος 0,93% ανά μήνα, που μετράει όμως αναδρομικά από … τις 31 Αυγούστου που έκλεισε η υποβολή των αρχικών δηλώσεων (δηλαδή επιβάλλεται προσαύξηση 3,7%).

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι τυχόν έχουν υποβάλει ήδη χειρόγραφα τροποποιητική δήλωση στην ΔΟΥ, γιατί αν ήταν χρεωστική μπορεί να υπολογιστεί δύο φορές ο φόρος!

Επιπλέον, όσοι έχουν πέσει θύματα της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου για το 2016, θα πρέπει να προσέξουν ότι κάνοντας είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet, θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει συμπληρωμένη και άλλη δήλωση, αυτή που η ΓΓΠΣ ετοίμασε από μόνη της λόγω της νέας εκκαθάρισης.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!