Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ύπνος χωρίς το …μαρτύριο του πόνου στη μέση

d8ec1318599170cfd00e34b743b53d84_L

Με το πέρασμα των χρόνων οι αρθρώσεις αλλοιώνονται, ενώ η ταχύτητα της εκφύλισής τους βρίσκεται σε συνάρτηση με την πίεση που ασκείται σε αυτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρθρώσεις ανθρώπων που κάνουν σκληρές εργασίες, π.χ. ενός αγρότη, αλλοιώνονται ταχύτερα σε σχέση με τις αρθρώσεις ενός δικηγόρου.

Μία από τις πιο συνηθισμένες συνέπειες της οστεοαρθρίτιδας είναι ο χρόνιος πόνος στη μέση, ο οποίος οφείλεται στις εκφυλιστικές αλλοιώσεις στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, με ή χωρίς πίεση των νεύρων.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιο πόνο στη μέση παραπονούνται ότι ο πόνος τους επιδεινώνεται τη νύχτες, επηρεάζοντας την ποιότητα του ύπνου.

Εκτός από την εξατομικευμένη φαρμακευτική αγωγή που συστήνει ο γιατρός, βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στη μέση η επιλογή του σωστού στρώματος.

Η πρόοδος της τεχνολογίας οδήγησε στη δημιουργία από τους προμηθευτές της ΝΑSΑ ενός υλικού που λέγεται τεμπούρ και το οποίο προστατεύει τους αστροναύτες όταν εισέρχονται από τα διαστημικά ταξίδια τους στην ατμόσφαιρα της Γης.

Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε μαξιλάρια και στρώματα και όταν ξαπλώνει κανείς πάνω του παίρνει ακριβώς το σχήμα του σώματός του.

Έτσι, υποστηρίζεται όλο το σώμα και -όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του- το αποτέλεσμα είναι να κοιμάται κανείς πιο ήσυχος το βράδυ, καθώς το βάρος ακόμα και του πιο παχύσαρκου ασθενούς κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στο στρώμα.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!