Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας μεταξύ του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της κινεζικής πόλης Γκουιλίν

69e40c7e343c96eb4798294574554feb

Μνημόνιο Φιλικής Ανταλλαγής, με σκοπό την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και ο δήμαρχος της Κινεζικής πόλης Γκουιλίν Tang Congyuan.

Οι δύο πόλεις θα προβούν, σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και του κοινού οφέλους, σε ανταλλαγές και συνεργασία διαφόρων μορφών στους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας, του εμπορίου, του πολιτισμού, της παιδείας κ.α. Επίσης, θα παροτρύνουν και θα υποστηρίζουν τις ανταλλαγές ανάμεσα στους δύο λαούς, προκειμένου να επεκτείνουν τη συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγών. Μεταξύ των ηγετών και των αρμοδίων υπηρεσιών των δύο πόλεων θα πρέπει να διατηρούνται τακτικές επαφές για τη διευκόλυνση των διαβουλεύσεων σχετικά με την ανταλλαγή και συνεργασία, καθώς και θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Μαργαρίτης πρότεινε την αδελφοποίηση των δύο πόλεων και τόνισε ότι η συνεργασία αυτή ενισχύει την παραδοσιακή φιλία των δύο λαών και προσβλέπει στη διάνοιξη νέων προοπτικών για βαθύτερες ελληνοκινεζικές σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Γκουιλίν ευχαρίστησε όλους για τη θερμή υποδοχή και την ξεχωριστή φιλοξενία και προσκάλεσε το Δήμαρχο και όλους τους παρευρισκομένους στη Γκουιλίν. Κάλεσε δε, τους Ναξιώτες να λάβουν μέρος στο φόρουμ τουρισμού που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός στη Γκουιλίν. Τόνισε μάλιστα ότι επιθυμεί τη μελλοντική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας, η κινεζική αντιπροσωπεία (αποτελούμενη από τον δήμαρχο της Γκουιλίν, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Χωροταξίας και Τουρισμού, τον επικεφαλής του Γραφείου Τουρισμού και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Αυτόνομης Περιφέρειας Γκουανσί), συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Ελευθέριο Κοντό και τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, επισκέφθηκαν μνημεία και αξιοθέατα της Νάξου, στη Χώρα, το Χαλκί, την Απείρανθο και τη Μονή.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!