Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Υπογράφηκε η ποσότητα εξόρυξης της σμύριδας για το 2016 και ξεκίνησε η συζήτηση για την αναπτυξιακή προοπτική της ορεινής Νάξου

P31_1

Την Τετάρτη 11/5 μετά από πρόσκληση του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο με τον πρόεδρο Μ. Πάσουλα και εκπροσώπους του Σωματείου Σμυριδεργατών Νάξου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι τρεις βουλευτές των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου, Ν. Χουζούρης.

Στη συνάντηση υπογράφηκε η ποσότητα εξόρυξης της σμύριδας για το 2016, περίπου 7.500 τόνοι, αλλά -το σημαντικότερο- παρουσιάστηκε από πλευράς υπουργείου μια αρχική πρόταση για την αναπτυξιακή προοπτική της ορεινής Νάξου με επίκεντρο τη σμύριδα και τον τουρισμό. Μάλιστα κατατέθηκε προς το σωματείο ένα πλαίσιο αξόνων εντός του οποίου συμπεριλαμβάνεται η σύσταση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης στην οποία θα ενταχθούν οι σμυριδεργάτες καθώς και όσοι κάτοικοι των ορεινών χωριών επιθυμούν. Το σχέδιο αυτό, εφόσον γίνει καταρχήν αποδεκτό, θα τεθεί σε ευρεία διαβούλευση που θα καταλήξει πλέον σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!