Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Υποθυρεοειδισμός: Ο διάσημος Αμερικανός καθ. Wartofsky μιλάει για τον μεγάλο άγνωστο

bigstock-Doctor-Examine-Thyroid-Male-Pa-11523887

Υποθυρεοειδισμός, ο μεγάλος άγνωστος: αύξηση βάρους, αδυναμία, υπνηλία, δυσκοιλιότητα, υπογονιμότητα, αναιμία, είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα της πιο συχνής διαταραχής του θυρεοειδούς αδένα. 

Η πάθηση, η οποία ταλαιπωρεί σήμερα εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί να οδηγήσει σε κώμα ή ακόμη και στον θάνατο, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά!

Η επίπτωση του υποθυρεοειδισμού στον γενικό πληθυσμό υπολογίζεται σε ποσοστό 5-7% και της ήπιας μορφής φθάνει μέχρι 15% στις ηλικιωμένες γυναίκες. Σύμφωνα με διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, σε βαρύτερες περιπτώσεις οι πάσχοντες εμφανίζουν οίδημα στο πρόσωπο και τα άκρα, τριχόπτωση και βαρηκοΐα, ενώ σημαντικά επηρεάζεται το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς παρουσιάζεται βραδυκαρδία.

Το ευχάριστο όμως, είναι ότι σήμερα η θεραπεία της νόσου είναι ευκολότερη από ποτέ, καθώς οι σύγχρονες φαρμακευτικές δυνατότητες εξοπλίζουν το θεραπευτικό «οπλοστάσιο» της ιατρικής κοινότητας με πολλά και αποτελεσματικά «όπλα».

Όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τον υποθυρεοειδισμό και την αντιμετώπισή του θα αναλύσει ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Georgetown των Η.Π.Α. κ. Leonard Wartofsky, από κοινού με τον Καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Χρούσο και τον Καθηγητή Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Σακχαρώδη Διαβήτη & Μεταβολισμού, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Ν.Α. «Αρεταίειο» κ. Γεώργιο Μαστοράκο σε συνέντευξη τύπου, την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου στην Αίγλη Ζαππείου.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Wartofsky, θα βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου να αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τρίτη 27 Ιουνίου, ώρα 19:00, στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!