Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Υπουργείο Υγείας: Μη αποδεκτός ο αποκλεισμός ασθενών από τα νοσοκομεία

B18C4F4BA52461B45FEBF4C3602AB684

Ανακριβείς χαρακτηρίζει το υπουργείο Υγείας τις καταγγελίες για εμπόδια στην πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στα δημόσια νοσοκοκομεία, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι αποδεκτός κανενός είδους αποκλεισμός ασθενών από τις δημόσιες δομές υγείας».

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, σημειώνεται ότι μέχρι την επίσημη υλοποίηση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που ρυθμίζει το ζήτημα «οι διοικήσεις των Νοσοκομείων οφείλουν αυτή τη μεταβατική περίοδο να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων. Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων θα εγγυηθούν την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα όλων των πολιτών που έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις».

Ο κ. Ξανθός επαναλαμβάνει ότι βούληση της κυβέρνησης είναι η επίλυση του κοινωνικού αυτού ζητήματος, γι” αυτό και το υπουργείο Υγείας έχει θέσει ως κορυφαία πολιτική προτεραιότητά του την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο ΕΣΥ, προωθώντας όλα τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης.

Μαίρη Μπιμπή

Πηγή: http://news.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!