Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Ιστορικό Αρχείο της Λέσχης Ανδρίων – Γράμμα προς Σοφία Θεοφίλου Καΐρη (1927)

Το Τμήμα Ιστορικού Αρχείου και Βιβλιοθήκης της Λέσχης Ανδρίων συγκεντρώνει και παρουσιάζει αρχειακό υλικό και βιογραφίες ιστορικών μελών της και ευεργετών της.

Οδεύοντας προς την επέτειο των 100 χρόνων της Λέσχης Ανδρίων (1925 – 2025), προσκαλούμε όλους του Ανδριώτες που έχουν ιστορικές φωτογραφίες και αρχειακό υλικό της Λέσχης Ανδρίων, καθώς και ιστορίες οικογενειακών μελών που ήταν μέλη ή παίξανε ρόλο στην ανάπτυξη και διατήρηση της Λέσχης Ανδρίων ως της μέρες μας να έρθουν σε επαφή μαζί μας ώστε να καταγραφούν και να ψηφιοποιηθούν για την διεύρυνση του ιστορικού της αρχείου.

Διασώζοντας την ιστορία της Λέσχης Ανδρίων,
Διασώζουμε την ιστορία της Άνδρου!

Γράμμα προς Σοφία Θεοφίλου Καΐρη (1927)

Συγκυριακά με την επέτειο τον 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Λέσχη Ανδρίων θα ήθελε να ευχαριστήσει την απόγονο του Θεόφιλου Καΐρη, του κορυφαίου Ανδριώτη Νεοέλληνα διαφωτιστή, φιλοσόφου, διδασκάλου του Γένους και πολιτικού, Ειρήνη Γιαννουλοπούλου – Καΐρη και τον σύζυγό της Πέτρο Γιαννουλόπουλο, μέλη της Λέσχης Ανδρίων για την ψηφιακή παραχώρηση του γράμματος της Λέσχης Ανδρίων (1927) προς την Σοφία Θεφίλου Καΐρη, γιαγιάς της Ειρήνης Γιαννουλοπούλου – Καΐρη. Το γράμμα αφορά την έκδοση του βιβλίου για τον ΘΕΟΦΙΛΟ ΚΑΪΡΗ από τον Δημήτριο Π. Πασχάλη, και την αναζήτηση χρηματοδότησης για την έκδοσή του. Συγγραφείς του γράμματος είναι ο Κωνσταντίνος Λ. Γουλανδρής, Πρόεδρος Λέσχης Ανδρίων και τον Νικόλαος Θωμάς, Γραμματέας Λέσχης Ανδρίων.

Το βιβλιο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΪΡΗΣ – Ιστορική και Φιλοσοφική Μελέτη«, εκδόθηκε το 1928, «προς όφελος της Λέσχης Ανδρίων χάριν της συστάσεως του Καΐρειου Μουσείου«. 

Για εγγραφές νέων μελών στη Λέσχη Ανδρίων, μπορείτε βρείτε τις αιτήσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://andrionclub.gr/διαδικασία-αιτήσεις/  


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!