Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ιταλία: Διακινητές ξυλοκοπούσαν μέχρι θανάτου μετανάστες

metanastesss-thumb-large

Οι διακινητές που προκάλεσαν το πολύνεκρο ναυάγιο την Κυριακή στη Μεσόγειο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου πολλούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων και έναν ανήλικο, προτού το πλοίο αποπλεύσει με περισσότερους από 750 επιβάτες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζώντων τις οποίες επικαλέστηκε η εισαγγελία της Κατάνια (Σικελία).

Σύμφωνα μάλιστα με τις μαρτυρίες των 28 επιζώντων που αναγνωρίστηκαν σήμερα, οι διακινητές χτυπούσαν με ξύλα όποιον δεν υπάκουε στις εντολές τους. Πολλοί από αυτούς έμεναν στοιβαγμένοι στο αμπάρι με αποτέλεσμα να μην έχουν τρόπο διαφυγής σε περίπτωση βύθισης του πλοιαρίου. Ενας εκ των επιζώντων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι διακινητές σκότωσαν ένα αγόρι που σκαρφάλωσε σε λέμβο και στη συνέχεια πέταξαν τη σορό του στη θάλασσα. Αλλοι πέθαναν σύμφωνα με τις μαρτυρίες από ασθένειες ή εξάντληση.

Σχετικά με το αντίτιμο που κατέβαλαν προκειμένου να ταξιδέψουν, οι επιζώντες πλήρωσαν από 730 έως 7000 δολάρια, ωστόσο οι ερευνητές δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσουν γιατί υπήρχαν τόσο μεγάλες αποκλίσεις στα ποσά.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!