Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Κ. Χατζηδάκης: H κυβέρνηση παλεύει για να γυρίσει την χώρα εκεί όπου ήταν το 2014

24-10410406-163731hatzidakis

Επίθεση στη κυβέρνηση σχετικά με την οικονομικής της πολιτική εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Λάρισα.

Ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε πως «η κυβέρνηση παλεύει για να γυρίσει την χώρα εκεί όπου ήταν το 2014», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση αφού ταλαιπωρήθηκε και η ίδια και ταλαιπώρησε την χώρα με τις δοξασίες της, πάτησε ευτυχώς φρένο το καλοκαίρι του 2015 ακριβώς πριν από τον γκρεμό, αφότου όμως είχε ξανά βυθίσει τη χώρα στην ύφεση στην ανασφάλεια και σε μια πιο βαθιά κρίση».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση σε όλους τομείς δεν έχει να επιδείξει κάτι θετικό.

«Εξ ου και παρίσταται η ανάγκη να υιοθετούνται ολοένα και σκληρότερα μέτρα τα οποία υπερβαίνουν το 3ο μνημόνιο, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα τα νέα επώδυνα μέτρα που θα υιοθετηθούν με το αφορολόγητο και τη μείωση των συντάξεων. Επίσης έχουμε ακόμα δύο επώδυνες εξελίξεις τις οποίες θα τις έχουμε ακόμα και αν καταφέρει η χώρα να βγει στις αγορές το 2017. Η μια είναι ότι θα έχουν τον SSM στις ελληνικές τράπεζες να κάνει κουμάντο για 35 χρόνια, πράγμα που συμφωνήθηκε μετά την δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της οποίας είχε προηγηθεί η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη. Και η δεύτερη επώδυνη εξέλιξη ήταν η εκχώρηση του 80% της δημόσιας περιουσίας για 98 χρόνια στο υπερταμείο», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Κ. Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ξεπέρασμα της κρίσης επεσήμανε πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να υπάρξουν ιδιωτικές επενδύσεις και ουσιαστική στροφή στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Επίσης είπε πως το Δημόσιο δεν μπορεί να κάνει μεγάλες επενδύσεις, επισημαίνοντας πως, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, για μια πενταετία η χώρα χρειάζεται επενδύσεις 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!