Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Κάλεσμα για νέες “Μένουμε σπίτι” δραστηριότητες από τo Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αδρανείς και απαθείς. Τα πράγματα και τα γεγονότα δεν μας επιβάλλονται, αλλά εμείς τα οδηγούμε. Έτσι, λοιπόν, στο σύνθημα «Μένουμε σπίτι» το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ προσθέτει «…εντάξει, αλλά σε εγρήγορση», και καλεί τον κόσμο να ανταποκριθεί σε τρεις πρωτότυπες φρέσκιες δράσεις-προτάσεις.

To Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ για τον άνθρωπο monachous monachous

Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους

Μια συζήτηση κάθε βδομάδα με γνωστούς ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τρέχοντα θεατρικά/καλλιτεχνικά προβλήματα, με την ευκαιρία που μας δίνει η «στάση εργασιών» του κου Covid-19. Είναι ευκαιρία μέσα στην αναγκαστική σχόλη μας να κουβεντιάσουμε πράγματα που σκεφτόμασταν τον καιρό του «δεν προλαβαίνω τώρα».

Τα παραμύθια της οθόνης

Mια δράση που αφορά τα παιδιά και τους γονείς και υλοποιείται από το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, την παιδική σκηνή, και τους ηθοποιούς της. Ένας ηθοποιός από το θέατρο έχει στήσει το σκηνικό του ειδικά για την κάμερα και μας λέει παραμύθια παίζοντας, ζωντανεύοντας τα και επικοινωνώντας με τα έγκλειστα παιδιά και τους γονείς.

H θεατρική δράση είναι ειδικά μελετημένη και στημένη για την κάμερα, καθώς και η διάδραση που γίνεται με τα παιδιά που παρακολουθούν. Η διαδικτυακή παράσταση γίνεται μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας και μπορεί να γίνει με έναν ή περισσότερους μικρούς θεατές-γονείς.

Βασική προϋπόθεση να υπάρχει laptop με κάμερα και σύνδεση στο διαδίκτυο και να προηγηθεί επικοινωνία μαζί μας για να μας δώσουν ένα mail, ώστε να γίνει η σύνδεση και στη συνέχεια η παράσταση. Η δράση είναι πιλοτική και άρα δωρεάν. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6944360015 και να κλείσουν την «παράσταση τους».

Επιμέλεια – σκηνοθεσία- ερμηνεία: Λαμπρινή Θάνου

Φώτα πάμε…

Πρόκειται για ένα κάλεσμα. Μία πρόσκληση σε όποιον αισθάνεται δημιουργικά, καθώς είναι κλεισμένος , όπως όλοι μας, στο σπίτι του.

«Εάν, λοιπόν, αυτή η κατάσταση απελευθερώνει τη φαντασία, την ευαισθησία και τη δημιουργικότητά σας, ελάτε να το κάνουμε μαζί!

Εκφραστείτε γράφοντας ένα ποίημα, διήγημα, μια βαθύτερη σκέψη σας ή ένα παραμύθι.

Εκφραστείτε με τη μουσική παίζοντας ένα μουσικό έργο, τραγουδώντας ένα τραγούδι.

Εκφραστείτε παίζοντας ένα θεατρικό σκετς ή μονόλογο, δικό σας η άλλου συγγραφέα, μόνοι σας η μαζί με κάποιον άλλο.

Ελάτε, μαζί με άλλους δημιουργούς, να γίνουμε μία παρέα από το σπίτι και να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να δημιουργήσουμε ένα συλλογικό έργο και να το παρουσιάσουμε σε live streaming στις σελίδες του θεάτρου.

Και όταν με το καλό ξεμπλέξουμε από τον κορωνοϊό, να την παρουσιάσουμε -γιατί όχι- σε μία πανηγυρική παράσταση στο θέατρο».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ένα mail στο toposallou@aol.com

Εμείς θα σας στείλουμε μία έντυπη φόρμα, όπου θα περιγράψετε με λεπτομέρεια αυτό που θέλετε να παρουσιάσετε. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι μία συνάντηση για μια πρόβα τζενεράλε και, τέλος, η παρουσίαση.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του θεάτρου 

topos-allou.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!