Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Κάλεσμα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στη Σύρο

Η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εις βάρος εργαζομένων, λαϊκών οικογενειών. Με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων για τον κορονοιό οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε όργιο βίας απέναντι στους κατοίκους της περιοχής.

Τα χτεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, μετά το πέρας της μεγάλης συγκέντρωσης δεκάδων σωματείων και φορέων της Αθήνας, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συνδρομή των «γνωστών αγνώστων» και προβοκατόρικων στοιχείων, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, δεν θα υποβαθμίσουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και δεν θα δώσουν άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Η ένταση της καταστολής δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι συνέχεια της κρατικής και κυβερνητικής βίας που εκτυλίσσεται όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι συνεχεία της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που με δεκάδες νόμους, τόσο την περίοδο την πανδημία αλλά και πριν, επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων. Ο νόμος για την απεργία, το φακέλωμα των συνδικάτων που επιχειρείται είναι μερικά από τα παραδείγματα.

     Η κυβέρνηση, εδώ και ένα χρόνο πανδημίας, ενώ έχει βάλει όλη τη χώρα στο κόκκινο εξ αιτίας των ανεπαρκέστατων μέτρων που έχει πάρει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ δεν παίρνει μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και περιορίζεται στο κλείσε-άνοιξε, ενώ δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας και δεν στηρίζει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ δεν έχει πάρει μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία και να λειτουργήσουν ξανά τα πανεπιστήμια, στήνει νέα αστυνομικά σώματα για να τρομοκρατούν.

Ένας χρόνος που οι εργαζομενοι και η εργατική τάξη έζησαν και ζουν με το φόβο του κορωνοϊού, αλλά και το φόβο της ανεργίας, της απληρωσιάς, της περικοπής όσων δικαιωμάτων απέμειναν. Έζησαν και ζούν την ασυδοσία των εργοδοτών, που το μόνο  τους μέλημε  είναι πώς θα αυξηθούν τα κέρδη τους. Να μην αγγίξει η κρίση την κερδοφορία τους.

Όπως και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να προχωρήσει απρόσκοπτα η πολιτική που ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να ξεπεράσουν χωρίς μεγάλες απώλειες την οικονομική κρίση την οποία επιτάχυνε η πανδημία. Για αυτό προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, ώστε ανενόχλητη να περνάει την αντιλαϊκή πολιτική της. Για αυτό τρομοκρατεί και σπέρνει τη βία απέναντι σε κάθε φωνή που ακούγεται.

Δεν θα τους περάσει!

Το μήνυμα αυτό στέλνει η «οργανωμένη απειθαρχία» χιλιάδων εργαζομένων, λαού και νεολαίας, που παλεύουν συγκροτημένα μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Φοράμε μάσκες, αλλά έχουμε φωνή!

Καλούμε  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο,

Πέμπτη 11/03 στην πλατεία Μιαούλη στις 6:00 μ.μ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Η Γενική Γραμματέας

 

 

Σοφία Κουτίδου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!