Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

«Καλπάζει» η ανεργία στις ΗΠΑ

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο εκτινάχθηκε ο αριθμός των νέων αιτήσεων χορήγησης επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι η ανεργία συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα για τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας ανήλθε στις 898.000 στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 10 Οκτωβρίου, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Αυγούστου. Αναλυτές σε δημοσκόπηση της Dow Jones ανέμεναν μικρότερη άνοδο στις 830.000. Μέσα σε μία εβδομάδα, οι νέες αιτήσεις ανέργων αυξήθηκαν κατά 53.000.

Η αύξηση των νέων αιτήσεων αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας δυσκολεύεται να επιστρέψει στα επίπεδα προ-κορωνοϊού.

Η αμερικανική οικονομία έχει καταφέρει να ανακτήσει 11,4 εκατ. θέσεις εργασίας, περίπου τις μισές από εκείνες που χάθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας έχει υποχωρήσει κάτω από το όριο του 8%, είναι όμως υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!