Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

«Καμπανάκι» από τους φαρμακοποιούς για τις ελλείψεις φαρμάκων

farmakeio

Επείγον έγγραφο για τις ελλείψεις σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα έστειλε στον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Ο ΠΦΣ ζητά την άμεση λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όπως υποστηρίζεται στο έγγραφο, «παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τις προειδοποιήσεις προς την Πολιτεία, το φαινόμενο των ελλείψεων όχι μόνο δεν έχει μειωθεί αλλά αντίθετα εντείνεται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου».

Ο ΠΦΣ αναφέρει, επίσης, ότι πολλά φαρμακεία δίνουν αγώνα για να εξασφαλίσουν τα φάρμακα των ασφαλισμένων τους, ενώ -όπως προκύπτει από μαρτυρίες των φαρμακοποιών- την περίοδο αυτήν υπάρχουν ελλείψεις κυρίως σε αντιυπερτασικά φάρμακα, διαβητικά φάρμακα, ηρεμιστικά, αντιθρομβωτικές ενέσεις κολλύρια, κρέμες κλπ. «Φυσικά ο κατάλογος αυτός μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα» σημειώνεται.

«Το φάρμακο είναι αποτελεσματικό όταν ο ασθενής το λαμβάνει την ώρα που υπαγορεύει η αγωγή του. Επομένως, ο ελλιπής ή ο καθυστερημένος εφοδιασμός της αγοράς είναι έλλειψη», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ο ΠΦΣ, στο ίδιο έγγραφο επισημαίνει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς οι ελλείψεις αυτές οφείλονται κυρίως στις παράλληλες εξαγωγές αλλά και στον ελλιπή εφοδιασμό της αγοράς από τις εταιρείες, οι οποίες προβάλλουν ως επιχείρημα τις εξαγωγές.

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!