Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Καμπάνια για την προστασία των γαϊδουριών της Σαντορίνης με σύνθημα «μπείτε στη θέση τους»

shutterstock_434679214-thumb-large-thumb-large

Μετά από πολλά χρόνια καταγγελιών για κακομεταχείριση των γαϊδουριών και των μουλαριών της της Σαντορίνης και τη διεθνή κατακραυγή, ξεκινά μία μεγάλη εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί.

Σύμφωνα με τον Guardian, oι τοπικές αρχές σε συνεργασία με ακτιβιστές και τις εταιρίες κρουαζιέρας είναι έτοιμη να ξεκινήσουν την καμπάνια με σύνθημα «μπείτε στη θέση τους».

Σκοπός της δράσης είναι να ληφθούν μέτρα προστασίας τόσο από τους τουρίστες όσο και από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων, ώστε να μην ανεβαίνουν υπέρβαροι τουρίστες στα γαϊδουράκια – ήδη δια νόμου απαγορεύεται η μεταφορά βάρους άνω των 100 κιλών από ένα ζώο .

Επίσης, φέτος θα επιβιβάζονται καθημερινά στο νησί μόλις 8.000 επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια, από 17.000 που ίσχυε μέχρι πέρσι. Στην πλειοψηφία τους, ανεβαίνουν με τα γαϊδουράκια από το παλιό λιμάνι των Φηρών, στην κορυφή της καλντέρας (απόσταση 400 μέτρων με 600 σκαλιά).

«Το σύνθημα «μπείτε στη θέση τους» αποσκοπεί στο να  ενθαρρύνει τους τουρίστες να σκεφτούν πριν χρησιμοποιήσουν τα ζώα σαν ταξί, για να ανέβουν στα Φηρά», δήλωσε η Catherine Rice, υπεύθυνη επικοινωνίας του οργανισμού  The Sanctuary of Donkey, ο οποίος και ξεκίνησε την πρωτοβουλία.

«Προτείνουμε στους επισκέπτες του νησιού να εξετάσουν αν τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια αντιμετωπίζονται από τους ιδιοκτήτες τους με σωστό τρόπο, αν έχουν αρκετή σκιά και νερό, καθώς και αν τα φορτία που καλούνται να μεταφέρουν είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου. Αν όχι, άλλες επιλογές, όπως το περπάτημα ή το τελεφερίκ, μπορεί να είναι πιο υπεύθυνος τρόπος μεταφοράς» τονίζει.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!