Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Κανονικά η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Χώρας από την Τρίτη

12782371_818324921622649_29806297_n

Γνωμάτευση για την ασφαλή λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Χώρας εξέδωσε ο Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Καρύδης, ο οποίος σήμερα διενήργησε αυτοψία στο κτίριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χώρας το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη. Επιπλέον αναφέρεται πως ο κ. Καρύδης κατά την αυτοψία διέκρινε πως απαιτούνται κάποιες παρεμβάσεις οι οποίες όπως τόνισε θα δώσουν μακρόχρονη προοπτική ζωής στο σχολείο. Ο ίδιος πρόκειται να παραδώσει στο Δήμο Άνδρου τεχνική έκθεση με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Έπειτα από την αυτοψία που διενέργησε σήμερα ο Κος Καρύδης, Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Άνδρου, γνωμάτευσε παρουσία γονέων στο Δημαρχείο σύμφωνα με την οποία, το σχολείο κρίνεται ασφαλές και ικανό να λειτουργήσει άμεσα.

Οι επισκευές που έγιναν στις οροφές των τάξεων της παλαιάς πτέρυγας, σύμφωνα με τον Κο Καρύδη, ήταν οι πρέπουσες για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς και γρήγορη επαναλειτουργία του σχολείου με ασφάλεια.

Ωστόσο όπως τονίστηκε από τον ίδιο, χρειάζονται παρεμβάσεις στην οροφή, στα δάπεδα, στους τοίχους καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο των θεμελίων των κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα δώσουν μακρόχρονη προοπτική ζωής στο ιστορικό μας σχολείο.

Τις παρεμβάσεις αυτές ο Κος Καρύδης θα τις παραδώσει σε τεχνική έκθεση την οποία θα καταθέσει άμεσα στον Δήμο Άνδρου.

Υπάρχει ρητή δέσμευση εκ μέρους του Δημάρχου να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου με την λήξη της τωρινής σχολικής περιόδου, να αρχίσουν οι εργασίες, έτσι ώστε με το χτύπημα του κουδουνιού τον Σεπτέμβρη τα παιδιά να μπουν σε ένα σχολείο που δεν θα παρουσιάζει προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση έγιναν σεβαστοί οι φόβοι και οι ανησυχίες των γονέων και κάποιες υπερβολικές αντιδράσεις που δεν θα οδηγούσαν πουθενά αποφεύχθησαν.

Το ζητούμενο της ασφάλειας πιστοποιήθηκε και το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά την Τρίτη μιας και δεν μπορεί να αρθεί η παύση λειτουργίας του από τον Αντιπεριφερειάρχη λόγω Σαββατοκύριακου.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!