Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Καταγραφή παραδοσιακών καλλιεργειών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

cad413f095969193c62a6bc977700d1d

Στην καταγραφή των καλλιεργητικών δεδομένων που ισχύουν στα νησιά μας θα προχωρήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και μάλιστα για το σκοπό αυτό θα διεξαχθεί διαγωνισμός την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Το έργο θα πρέπει να εκτελεστεί από τον ανάδοχο που θα προκύψει μέσα σε διάστημα έξι μηνών.
Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπάρχει μεγάλος αριθμός παραδοσιακών καλλιεργειών οι οποίες δεν είναι συστηματικά καταγεγραμμένες. Επίσης δεν είναι καταγεγραμμένα με συστηματικό τρόπο διάφορα άλλα χαρακτηριστικά των καλλιεργειών όπως ποιες οι κλιματολογικές και εδαφολογικές απαιτήσεις, η εποχή φύτευσης ή σποράς, ο χρόνος και τρόπος καλλιέργειας, οι ασθένειες, πότε γίνεται η συγκομιδή, ο απαιτούμενος εξοπλισμός, η απαιτούμενη κατ” ελάχιστο έκταση, η απόδοση ανά στρέμμα, συντήρηση, τυποποίηση, κ.λπ..

Στόχος του έργου είναι να συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες των καλλιεργειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης θα καταγραφούν και θα παρουσιαστούν οι νέες προτεινόμενες εναλλακτικές καλλιέργειες,  τα ιδιαίτερα κίνητρα που τις διέπουν, όπως επιδότηση μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, υψηλή κερδοφορία, χαμηλές εδαφικές απαιτήσεις, οδηγίες για την προώθηση στην εγχώρια και διεθνή αγορά κ.λπ.

Μέσα από τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα συγκροτηθεί η «Συλλογή Καλλιεργητικών Δεδομένων». Επίσης θα συνταχθούν πρωτοκόλλα αναφοράς, τα οποία θα είναι αιτιολογημένα και υποστηριζόμενα από βιβλιογραφική αναφορά ώστε να έχουν μορφή τέτοια που να μπορούν εύκολα να επικοινωνηθούν με το κοινό, βάσει του οποίου θα δομηθεί η Συλλογή Καλλιεργητικών Δεδομένων.
Το έργο απαρτίζεται από δύο τμήματα – παραδοτέα για τη δημιουργία της Συλλογής Καλλιεργητικών Δεδομένων.

Ειδικότερα:
Το πρώτο τμήμα που θα παραδοθεί εντός 2 μηνών από την υπογραφή σύμβασης θα πραγματεύεται τη σύνταξη του πρωτοκόλλου αναφοράς, καθώς και την καταγραφή των καλλιεργειών, Παραδοσιακών και Νέων που έχουν τοποθετηθεί έως σήμερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το δεύτερο τμήμα που θα παραδοθεί εντός 6 μηνών από την υπογραφή σύμβασης θα συμπεριλαμβάνει τη συλλογή των απαιτούμενων πληροφοριών των καλλιεργητικών δεδομένων τουλάχιστον για 15 νέες καλλιέργειες και 40 παραδοσιακές οι οποίες παρουσιάζουν καλλιεργητικό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα αναλυθούν οι οικονομικές προοπτικές τους, καθώς και καλές πρακτικές για τον τρόπο προώθησής τους στις αγορές.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!