Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Κάθε χρόνο ο πλανήτης μας χάνει ένα δάσος όσο η Βρετανία

fotia-pagkosmia-ereyna

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, κάθε χρόνο ο πλανήτης μας χάνει ένα δάσος όσο η… Βρετανία, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες ενώ οι φωτιές στον Αμαζόνιο έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στον δασικό πνεύμονα της γης.

«Τεράστιες εκτάσεις δασών, μεγέθους όσο το Ηνωμένο Βασίλειο, εξαφανίζονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο», σύμφωνα με νέα έκθεση, που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

«Η Γη έχει απολέσει περισσότερα από 26 εκατομμύρια εκτάρια δέντρων ετησίως από το 2014 έως το 2018, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει δραματικά την άγρια φύση και την αλλαγή του κλίματος», όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Το «Climate Focus», το think tank που συνέταξε την έκθεση, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι τα 26 εκατομμύρια εκτάρια που αποτεφρώνονται κάθε χρόνο,από το 2014-2018, αντιπροσωπεύουν το 43% του ρυθμού απώλειας δέντρων σε παγκόσμιο επίπεδο σε σύγκριση με την περίοδο 2001-2013.

Η έκθεση του «Climate Focus» δημοσιεύεται λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!