Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Καθυστερήσεις στην κάλυψη αναγκών υπηρεσιών Νοσοκομείου Θήρας και καταφυγή σε απευθείας ανάθεση

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος  Συρμαλένιος κατέθεσε ερώτηση με θέμα τις καθυστερήσεις στην κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Θήρας, οι οποίες οδήγησαν σε απευθείας ανάθεση.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, την 1η Δεκεμβρίου κλείνουν 14 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας. Από τον περασμένο Μάρτιο έχει παραιτηθεί η Οικονομική Υποδιευθύντρια, ενώ τον Ιούλιο αποχώρησε και ο Διοικητικός Διευθυντής του Γ.Ν. Θήρας. Έκτοτε, η πρώτη θέση προκηρύχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, καμία από τις δύο θέσεις δεν έχει ακόμα στελεχωθεί, παρόλο που οι θητείες των δύο παραιτηθέντων θα είχαν ούτως ή άλλως λήξει.

Επιπλέον, έχουν δηλώσει παραίτηση, από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο άλλα 3 στελέχη Π.Ε. και Τ.Ε. της διοικητικής – τεχνικής υπηρεσίας, των οποίων οι θέσεις δεν έχουν στελεχωθεί, παρ’ όλο που υπάρχουν επιλαχόντες από το Διαγωνισμό 1/2018, που είχε προκηρύξει η προηγούμενη Διοίκηση. Η μία από αυτές τις 3 θέσεις αφορά στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Με έκπληξη είδαμε στη Διαύγεια ότι αντί να πληρωθεί με τον πρώτο επιλαχόντα του προαναφερθέντος διαγωνισμού, η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας με την υπ’ αριθ. 40 (θέμα 1)/05-10-2020 απόφαση της έδωσε με απ’ ευθείας ανάθεση την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας σε Τεχνικό Γραφείο και Συνεργάτες έναντι 10.000 € για 6 μήνες, χωρίς καν να αναφέρεται τι είδους υποστήριξη θα είναι αυτή και για πόσες εργατοώρες θα απασχολείται το τεχνικό γραφείο.

Τέλος, πριν από λίγες ημέρες το δικαστήριο δικαίωσε και διέταξε την άμεση επαναπρόσληψη 4 εργαζόμενων (3 καθαριστριών και 1 τραυματιοφορέα). Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. αιτήθηκε και πέτυχε την αναστολή εκτέλεση της απόφασης και σέρνει τους εργαζόμενους στο εφετείο. Εν μέσω πανδημίας. Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται από την έναρξη λειτουργίας στο νοσοκομείο και έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του. Αναρωτιόμαστε αν η κάλυψη των θέσεων αυτών θα γίνει με κάποια άλλη απευθείας ανάθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ διατείνονταν πριν τις εκλογές ότι το προβλεπόμενο στο νοσοκομείο διοικητικό προσωπικό, όπου και υπάγονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες, είναι πλεονάζον, εντούτοις το ονόμαζε γενικότερα «στολίδι». Δεν αναφέρεται στην Απόφαση για την απευθείας ανάθεση, αν υπάρχουν επιλαχόντες του διαγωνισμού του Σεπτεμβρίου 1/2018, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν βρίσκεται σε ετοιμότητα η Διοίκηση ώστε να αναπληρώνει τα τυχόν κενά που προκύπτουν, αντιθέτως είναι εξαιρετικά έτοιμη να δώσει απευθείας ανάθεση με συνοπτικές διαδικασίες. Επίσης, δεν αναγράφεται σε κανένα από τα έγγραφα τα οποία έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια πόσες ώρες θα απασχολείται σε ημερήσια βάση ο υποψήφιος ανάδοχος και κατά συνέπεια δεν γίνεται κατανοητό πώς έγινε η κοστολόγηση των υπηρεσιών που καλείται να παρέχει. Ως αποτέλεσμα, δεν γνωρίζουμε αν προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε σχέση με την πρόσληψη ενός/μιας υπαλλήλου με σταθερό ωράριο σε πενθήμερη βάση.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!