Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Κατσέλη: Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία των τραπεζών τόσο μικρότερη η πιθανότητα “κουρέματος” των καταθέσεων

katseli-620x320

Δεν υπάρχει στο τραπέζι θέμα κουρέματος καταθέσεων είπε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της ΕΕΤ, Λούκα Κατσέλη. Ωστόσο το θέμα φαίνεται ότι παραμένει ανοιχτό, ειδικά από τη στιγμή που η κατάσταση δεν ομαλοποιείται. “Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε oμαλή λειτουργία τόσο μικρότερη η πιθανότητα κουρέματος” είπε η κ. Κατσέλη, προσθέτοντας πάντως ότι “δεν έχει τεθεί θέμα κουρέματος στο τραπέζι”.

Την ίδια ώρα, η κα Κατσέλη έδωσε διευκρινίσεις για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Συγκεκριμένα, όπως είπε σήμερα οι συνταξιούχοι που τους έβγαλαν κάρτα ανάληψης, δεν πρέπει να σπεύδουν για να πάρουν τα 120 ευρώ της σύνταξης, διότι θα ταλαιπωρηθούν άδικα. Η χθεσινή απόφαση ισχύει μόνο για όσους δεν έχουν κάρτα.

Επίσης, σύμφωνα με την κα Κατσέλη οι επιταγές για πληρωμές στο Δημόσιο μπορούν να κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δηλαδή, με αυτές οι πολίτες θα μπορούν να πληρώσουν οφειλές π.χ. σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν ιδιωτικές συναλλαγές.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!