Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Και με τη… βούλα εκλογές στη Ν.Δ. στις 20 Δεκεμβρίου

ndgrafeia--2-thumb-large

Οι υπογραφές στη σύμβαση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ομίλου Vodafone «έπεσαν» χθες το μεσημέρι, ωστόσο η προσπάθεια του κόμματος να εμφανιστεί οργανωτικά άρτιο στη δεύτερη προσπάθειά του να εκλέξει από τη βάση τη νέα ηγεσία του συνεχίζεται. Η εταιρεία, άλλωστε, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και είναι ενδεικτικό ότι απαιτεί σύντομα τον πλήρη κατάλογο όσων θα χειριστούν τους υπολογιστές χειρός στις 20 Δεκεμβρίου, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ταχύρρυθμης εκπαίδευσής τους και, φυσικά, μίας πλήρους γενικής δοκιμής πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας.

Η σειρά στην οποία έχει μπει το κόμμα της Ν.Δ. ως προς την εκλογική διαδικασία δεν γίνεται, βεβαίως, με το αζημίωτο, καθώς μόνον το κόστος της τεχνικής στήριξης της εκλογικής διαδικασίας (λογισμικό, εξοπλισμός, χειριστές, κ.ο.κ.) θα υπερβεί το 1 εκατ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται άλλες δαπάνες για ψηφοδέλτια, αναλώσιμα, σφραγίδες, κ.λπ. Το τίμημα, ωστόσο, που καλείται να πληρώσει η Νέα Δημοκρατία είναι ευθέως ανάλογο της αδυναμίας που έχει επιδείξει ο μηχανισμός του κόμματος, καθώς η ομαλή υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας μοιάζει να επαφίεται στον πατριωτισμό κάποιων στελεχών και (απλήρωτων) εργαζόμενων, κάτι που, εν τέλει, επιβεβαιώνει ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα έχει πολλή δουλειά να κάνει για να ανασυγκροτήσει τον «γαλάζιο» κομματικό μηχανισμό.

Ο β΄ γύρος

Το στοίχημα για τους τέσσερις υποψήφιους είναι να ανανεώσουν το ενδιαφέρον αλλά και τη διάθεση των πολιτών να προσέλθουν στη διαδικασία εκλογής, αν και οι «μηχανισμοί» θα έχουν, ούτως ή άλλως, κεντρικό ρόλο να διαδραματίσουν. Παρά το γεγονός, δε, ότι ο πρώτος γύρος της εκλογής δεν έχει καν διεξαχθεί, στο παρασκήνιο έχει ήδη φουντώσει η συζήτηση για τον… δεύτερο γύρο και τα πιθανά σενάρια. Συνεργάτες του κ. Ευ. Μεϊμαράκη θεωρούν ότι η όποια ζημία υπέστη ο ίδιος από το φιάσκο των εκλογών, στο οποίο δεν έχει άμεση εμπλοκή, είναι ανατάξιμη και, πάντως, δεν θα είναι τέτοια που να μεταβάλει τη σειρά εκλογής. Από τα επιτελεία των κ. Απ. Τζιτζικώστα και Κυρ. Μητσοτάκη διατυπώνονται αντικρουόμενες εκτιμήσεις για το ποιος εκ των δύο θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο, την ίδια ώρα που κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν ότι δεν θα εκπλαγούν εάν και ο κ. Αδ. Γεωργιάδης σημειώσει καλή επίδοση, και προσθέτουν πως, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, «κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό».

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε χθες 6 άξονες για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας (σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και ασφάλεια, αποτελεσματικές και γρήγορες αδειοδοτήσεις, αποτελεσματική διαχείριση ΕΣΠΑ, νέο αναπτυξιακό νόμο, κ.ο.κ.) αλλά και ένα σχέδιο 13 σημείων για τη θεσμική θωράκιση του πολιτικού συστήματος (μεταξύ άλλων, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ασυμβίβαστο βουλευτών και υπουργών, ενίσχυση ρόλου προέδρου Δημοκρατίας και οκταετής θητεία πρωθυπουργού), ενώ σε συνέντευξή του (Real) ταύτισε την υποψηφιότητά του με την αναγκαία «αλλαγή στην παράταξή μας, γιατί μόνο αν η Ν.Δ. αλλάξει νοοτροπία, δομές, ακόμη και πρόσωπα, θα ξαναγίνει ελκυστική και, σύντομα, μεγάλη».

«Ζητώ από τους πολίτες να μη χάσουν την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. Aν έρθουν λίγοι να ψηφίσουν, θα επικρατήσουν οι κομματικοί μηχανισμοί… Δεν ψηφίζουμε μόνο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό», σχολίασε (Focus) από την πλευρά του ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, επιμένοντας ως προς τις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν προ ημερών ότι «είναι από δύο εταιρείες που δεν γνωρίζω και δεν είναι μέλη του συνδέσμου των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Αυτό γεννά εύλογα ερωτηματικά».

Πηγή: Καθημερινή
 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!