Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

#KeepAegaenBlue: Ενάμιση τόνο σκουπίδια έβγαλαν μαθητές και δύτες, από παραλία της Μυκόνου

ΜΥΚΟΝΟΣ_1

Μετά την Πάρο, Λέρο ,Κάλυμνο,  Κω , Ρόδο ,Σύμη, Τήλο, Σαντορίνη, Μήλο, Νάξο,  Σύρο  και Τήνο, η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού ακτών στην Ελλάδα, η περιβαλλοντική δράση “Κeep Aegean Blue” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίστηκε στο νησί της  Μυκόνου , με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

ΜΥΚΟΝΟΣ_2

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών, όπως άλλωστε σε κάθε νησί, η δράση της Περιφέρειας που υλοποιείται  σε συνεργασία με τον Οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος,  “All For Blue”, της Κατερίνας Τοπούζογλου, είχε «σοδειά» μεγαλύτερη από ένα τόνο σκουπιδιών που περισυλλέχτηκαν από την ακτή και τον βυθό της παραλίας του Κόρφου στον Ορνό.

ΜΥΚΟΝΟΣ_3

1300 κιλά  σκουπίδια κατάφεραν να βγάλουν οι 400  μαθητές  του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου ,  4 επαγγελματίες πιστοποιημένοι δύτες από το  Mykonos Diving Center Gerasimos Voulgaris ,  ανεξάρτητοι εθελοντές  και  εκπρόσωποι  του Λιμενικού Σώματος,  που συμμετείχαν στην εκστρατεία. Συμμετείχαν επίσης , ο σύλλογος των καθηγητών καθώς και η  Δευτεροβάθμια επιτροπή του Δήμου.

ΜΥΚΟΝΟΣ_4

Μεταξύ άλλων «αλίευσαν» από την παραλία , ένα κώνο οδικής κυκλοφορίας, μια ταμπέλα από το οδικό δίκτυο , μια  σιδερώστρα, σχοινιά, σακούλες, μπουκάλια,  ρόδες, τραπέζια, καλάθια, οικοδομικά εργαλεία, αμέτρητα πλαστικά και άλλα αντικείμενα, όπως μια γυναικεία τσάντα Louis Vuitton!

Η μεταφορά των μαθητών στην παραλία έγινε δωρεάν από το ΚΤΕΛ Μυκόνου.

ΜΥΚΟΝΟΣ_5

Πριν τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό, παρουσία  του Αντιπεριφερειάρχη Στέλιου Μπρίγγου , και του Λιμενικού  Σώματος  Μυκόνου , πραγματοποιήθηκαν  δυο  σεμινάρια σε κατάμεστες αίθουσες ,   το πρώτο  στην Γ Λυκείου ΓΕΛ , και το δεύτερο  σε μεικτό ΓΕΛ / ΕΠΑΛ  τα οποία  παρακολούθησαν οι μαθητές, με αντικείμενο την σημασία της προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η Κατερίνα Τοπούζογλου εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του Οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All for Blue” , που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σκοπό και την δράση του Οργανισμού.

ΜΥΚΟΝΟΣ_6

Η Κατερίνα Τοπούζογλου με την ομάδα της,  διασχίζουν με φουσκωτό εκατοντάδες ναυτικά μίλια, για να συναντήσουν στα νησιά τους μαθητές  των σχολείων που συμμετέχουν στη δράση και όλους όσοι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, περιμένουν για να συμβάλουν στην προσπάθεια για καθαρές ακτές και θάλασσες.

ΜΥΚΟΝΟΣ_10

Στόχος της καμπάνιας είναι  η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την ρύπανση, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων παιδιών, τους εγγυητές ενός μέλλοντος βιώσιμης ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας συνεχίζεται με επόμενο σταθμό την  Κάρπαθο  στις 8  Μαΐου.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!