Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Κεραμέως: Στο τραπέζι η παράταση του σχολικού έτους

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος εξαιτίας του κορονοϊού, όπως έγινε και την περσινή σχολική χρονιά, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός ΠαιδείαςΝίκη Κεραμέως.

«Και πέρυσι αναγκαστήκαμε να προσαρμόσουμε πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός τα εξετάζουμε όλα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας προκειμένου να δούμε τι μέτρα μπορεί να χρειαστούν για τη σωστή κάλυψη της ύλης. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε επεκταθεί το σχολικό έτος. Όλα αυτά είναι στο τραπέζι και τα εξετάζουμε στο πλαίσιο αυτό», τόνισε η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε επίσης πως αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, η διδακτέα ύλη προχωρά κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης ωστόσο με δεδομένο πως «τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία» όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα στην κοινωνία, αντίστοιχα αναμένεται να είναι και στα σχολεία, συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Κατά τα άλλα, η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε πως το επόμενο νομοσχέδιο που για την εκπαίδευση που θα έρθει στη Βουλή θα αφορά στην αποκέντρωση του συστήματος στο σχολείο με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο, ενώ αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που μόλις υπερψηφίστηκε, έκανε την εκτίμηση πως θα εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα. «Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: Έθνος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!