Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Κερδίζει έδαφος η φιλοζωία στην Κίνα

10s12china1-thumb-large

Εξόργισαν την κινεζική κοινή γνώμη οι φωτογραφίες σκύλων με ανοιχτά τραύματα οι οποίοι, αφού είχαν χρησιμοποιηθεί σε ιατρικά πειράματα, είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, με δεμένα στόματα πάνω στη στέγη της Ιατρικής Σχολής στην πόλη Ξιάν. Σε ανακοίνωσή του το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Ξιάν ανέφερε ότι θα διενεργηθεί διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί πώς χειρίστηκε τους σκύλους το προσωπικό και δεσμεύθηκε να σταματήσει προσωρινώς τα πειράματα σε ζώα.

Η φιλοζωία και πολύ περισσότερο η κατοχή κατοικιδίων εθεωρείτο παρακμιακή αστική συνήθεια από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Σήμερα, όμως, η κινεζική μεσαία τάξη φαίνεται να στρέφεται ξανά προς τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου. Η ιδιοκτησία κατοικιδίων κερδίζει έδαφος και η καλύτερη παιδεία έχει ενισχύσει τη φιλοζωία αλλά και τον σεβασμό για τα δικαιώματα των ζώων, εξηγεί η Καρίνα Ο’ Κάρολ, μέλος του φιλοζωικού σωματείου του Χονγκ Κονγκ «Animals Asia», επισημαίνοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια διαπιστώνεται σαφής αλλαγή. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες μιας έρευνας, που διενήργησε το σωματείο, πιστεύουν ότι η θανάτωση γάτων και σκύλων για το κρέας τους πρέπει να ποινικοποιηθεί και στην Κίνα.

Το κρέας του σκύλου είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα σε κάποια σημεία της Κίνας, που ωστόσο σήμερα προκαλεί έντονες αντιδράσεις, όπως συνέβη το καλοκαίρι στη Γιουλούν, την πόλη όπου πραγματοποιείται φεστιβάλ κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!