Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Κυκλοφόρησε το «Νήσος Άνδρος»

I791230-1436353121

Οι «καιροί είναι χαλεποί και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον πολλές, συχνά βάναυσες και συνεπώς καταστροφικές». Θεωρώντας πώς η ανάδειξη των προβλημάτων αυτών αλλά και της παράδοσης και της ιστορίας του νησιού, μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας, εκλεκτοί και καταξιωμένοι Ανδριώτες καλύπτουν με τα άρθρα τους, ο καθείς στον τομέα του, ιστορικά, λαογραφικά, πολιτιστικά αλλά και περιβαλλοντικά θέματα.
Στο τελευταίο τεύχος προτάσσονται άρθρα για τις πυρκαγιές, την αιολική ενέργεια, τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τον πεζοπορικό τουρισμό και τη διάνοιξη των μονοπατιών στο νησί και τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά της Άνδρου. Ακόμα, άρθρα για την ίδρυση του Γυμνασίου – Λυκείου του Γαυρίου όπως και κείμενα για τους: Δημήτρη Γληνό, Ζήνωνα Δελαγραμμάτικα και τον Ανδριώτικης καταγωγής  Καλόγερο Σαμουήλ που ανατίναξε το Κούγκι.
Στο άρθρο «Η ΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» θα βρείτε πολλές ιστοσελίδες που αφορούν στο νησί μας. Εκεί, ο αναγνώστης μπορεί να βρει πληροφορίες και άρθρα με ενδιαφέρουσα θεματολογία για την Άνδρο και τον πολιτισμό. Διαρκής ενημέρωση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας. 

Γράφουν οι:
Γιώργος Ε. Δαρδανός, Άννα Ματθαίου,  Ευαγγελία Κορακάκη, Ηλίας Τζηρίτης, Βασίλειος Π. Παπαγεωργίου, Μαρία Καραμανώφ, Αλεξάνδρα Σκαμάγκα, Αλέξανδρος Μαβής, Γιαννούλης Στρατής, Όλγα Καραγιάννη, Χριστίνα Τεσσερομάτη, Μίνα Παλαιολόγου, Δημήτρης Ι. Κυρτάτας, Γιάννης Πίππας, Αντώνης Ν. Βενέτης, Άννα Πετροπούλου-Χέλνερ, Αμαλία Μέλη, Ζωή Λυγίζου-Κάρλου, Ρένα Σακελλάρη, Ελένη Σαλουβάρδου, Δ. Μαυρογόνατος, Γιώργος Πάλλης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!