Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Κύμα καύσωνα και φωτιές στο Ισραήλ

israel1-thumb-large

Συνθήκες έντονης ζέστης και ξηρασίας διαδέχθηκαν τον πιο ζεστό Απρίλη των τελευταίων 130 ετών στο Ισραήλ, καθώς τριήμερο κύμα καύσωνα, που ξεκίνησε το Σάββατο και διήρκεσε μέχρι τη Δεύτερα, έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές την Κυριακή και, όπως αναφέρει η Ισραηλινή Μετεωρολογική Υπηρεσία, σημείωσε ρεκόρ για τον Μάιο, φτάνοντας τους 46 βαθμούς στην πόλη Εϊλάτ. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Ισραήλ, κύμα καύσωνα τέτοιας τέτοιας έντασης και διάρκειας λαμβάνει χώρα μόνο κάθε 10 με 12 χρόνια. Από την Τρίτη, ωστόσο, αναμένεται σημαντική πτώση του υδράργυρου σε όλη τη χώρα.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική παρακολούθηση από το Σάββατο, κυρίως λόγω εκδήλωσης συμπτωμάτων θερμοπληξίας, ενώ ο ζεστός, ξηρός καιρός προκάλεσε φωτιές σε πολλά μέρη. Οι φωτιές προξένησαν αναπνευστικά προβλήματα σε πολίτες, κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών και εκκενώσεις κτιρίων σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην κοινότητα Λουζίτ, κοντά στην πόλη Μπέιτ Σεμές, η φωτιά ανάγκασε αρκετούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Αντιστοίχως στη γειτονιά της Χάιφα, Νεβέ Σαανάν, πολλά κτίρια εκκενώθηκαν εξαιτίας φωτιάς σε κοντινό δάσος και στην πόλη Αμπου Γκος, κοντά στην Ιερουσαλήμ, νηπιαγωγείο εκκενώθηκε λόγω του ίδιου κινδύνου. Τέλος, φωτιές έκλεισαν την εθνική οδό 444 κοντά στον κόμβο Τζουρ Γιγκάλ και σταμάτησαν την κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις στην εθνική οδό 435, μεταξύ του χωριού Τζουρ Χαντάσα και του κόμβου Ετζιόνα.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!